Marko Kolak: ''Cilj mi je da pehar odnesem u Daruvar''

 Ponovno je na redu jedan od kreativnijih zadataka u MasterChef kuhinji. Kandidate će na njihovim radnim jedinicama dočekati kutija iznenađenja koja će skrivati brojne namirnice, pojedine od njih potpuno nepoznate natjecateljima.

''Kuhat ću najbolje što mogu'', kazala je Matea Alduk. ''Puno mi znači što sam u top sedam'', rekla je Maja Jalšovec. ''Cilj mi je da pehar odnesem u Daruvar'', kaže Marko Kolak. Njega pak Maja Šabić smatra ozbiljnom konkurencijom s obzirom na to da je do sada prošao svaki stres.

Došlo je vrijeme da natjecatelji pokažu sva znanja koja su naučili do sada u MasterChef kuhinji – tehnike, tretiranje namirnica, održivost, čistoću radnih jedinica, kreativnost, volju i želju za napraviti najbolje jelo te da pokažu koliko su dobri s plejtingom i vizualnom primamljivošću jela.

''Očekujem tako nešto, sada sve što smo naučili moramo prezentirati'', istaknula je Maja Jalšovec.

''Jako je bitno i pokazati dušu na tanjuru'', rekao im je chef Stjepan Vukadin. ''Kakav je to izazov da pokazujem srce, dušu? Došao sam kuhati, možete od mene vidjeti što sam sve naučio i to je to'', komentirao je Marko zadatak koji je pred njima.

Ispod kutije iznenađenja nalazit će se pileći vrat, pureća srca, koraba, limeta, pušek bilja, čičoka, indijanska banana, grčki tip jogurta, lovorov list, cikla, plavi krumpir, anis, gorgonzola, alga, luk i đumbir. Pomoću ovih namirnica moraju napraviti vizualno atraktivan tanjur. ''Ovim namirnicama morate dati novi izgled. Jako je bitno da već na početku vaše jelo očara s izgledom, a kad ga probamo da nas oduševi'', poručit će im chef Melkior Bašić.

Matei su neke od ovih namirnica nepoznate i konfuzne, no svjesna je da ne smije uzmaknuti: ''Izvući ću nešto, moram''. Leo Jurešić otkriva da će srce pokazati pomoću namirnice koju su dobili – purećeg srca.
''Pokažite nam imate li dovoljno srca za ovo'', poručuje im Damir.

Kako će se kandidati snaći u novoj kutiji iznenađenja koja skriva egzotične namirnice vidjet ćemo već večeras.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju