Utakmica Nizozemska - Hrvatska najgledaniji je TV sadržaj ove godine na svim kanalima

Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je ostvarila iznimnu pobjedu protiv Nizozemske, osiguravši tako svoje mjesto u finalu Lige nacija. Taj povijesni uspjeh nije samo obilježen izvanrednom sportskom izvedbom, već i nevjerojatnom gledanošću koju je privukao. Utakmica između Hrvatske i Nizozemske zauzela je tron najgledanijeg TV sadržaja ove godine na svim kanalima. Ostvarila je udio u gledanosti od 71%, a svaku minutu u prosjeku pratilo je više od milijun ljudi. U slotu emitiranja utakmice, Nova TV bila je gledanija 6,8 puta, odnosno 577% više od svog prvog konkurenta.

Uz izvanrednu gledanost utakmice, gledatelji su s oduševljenjem pratili i specijalnu emisiju Nove TV koja je u prosjeku ostvarila 53% udjela gledanosti, a svaku minutu u prosjeku pratilo je više od pola milijuna ljudi. Voditelj Vlado Boban predvodio je emisiju koja je donijela ekskluzivne intervjue, analize i reakcije prije i nakon utakmice. Gledatelji su tako mogli uživati u stručnim komentarima i analizama koje su pružili legende hrvatskog nogometa - Slaven Bilić, Mario Stanić i Robert Jarni.

Kombinacija Bobanove novinarske vještine i stručnosti komentatora pružila je gledateljima sveobuhvatan i intrigantan prikaz utakmice, s dubljim uvidom u sve aspekte igre. 

Uz prijenos na Novoj TV, više od pola milijuna pregleda ostvareno je na portalu gol.hr na kojemu su gledatelji također mogli pratiti utakmicu i specijalnu emisiju Nove TV.

Nova TV pokazala je svoju posvećenost sportskom sadržaju i kvaliteti prijenosa, pružajući publici ne samo vrhunsku utakmicu, već i dodatni kontekst i stručnu analizu. 

Dok se finale Lige nacija bliži, gledatelji s nestrpljenjem očekuju sljedeći prijenos na Novoj TV, znajući da će dobiti vrhunski sportski doživljaj koji je obogaćen stručnim komentarima i analizom. Nova TV nastavlja pružati nezaboravne trenutke navijačima i utjelovljuje predanost vrhunskom i kvalitetnom izvještavanju, dok zemlja s ponosom prati svoju reprezentaciju prema još jednom povijesnom uspjehu.

Večeras od 20 sati na Novoj TV gledatelji imaju priliku pratiti i drugu polufinalnu utakmicu, onu između Španjolske i Italije te saznati tko će se pridružiti Vatrenima u velikom finalu Lige nacija u nedjelju.

Izvor: UMTG; pružatelj podataka AGB Nielsen; Period 14.6.2023.; TG: 4+; CSHR%, AMR, AMR%, RCH, RCH%

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju