Brojni obrati u trećoj emisiji

Borna Penić (31) iz Zagreba za sebe kaže da je perfekcionist, završio je međunarodno poslovanje i marketing, bavi se veleprodajom pića, no svoju karijeru dalje želi razvijati u kuhinji. Borna je krenuo raditi tunu u crnom sezamu, no u jednom trenutku tijekom flambiranja mu se zapalila tava. ''Panika me čopila kad se to zapalilo…'', izjavio je Borna.

 

Iako je Borna bio nesiguran oko dojmova žirija nakon kušanja, chef Vukadin mu je odagnao sumnju riječima: ''Tuna je perfektno pečena, ostala je sočna sezam nije izgorio... Ovo je jelo koje ima glavu i rep.'' Damira Tomljanovića nije jelo impresionirao i nije Borni dao svoj prolaz. Melkior Bašić je istaknuo kako je u kuhinji potrebna disciplina te da ju je imao u ključnom trenutku da ga ne bi ulovila panika, no chef je ipak prepoznao potreban potencijal u Borni i uručio mu pregaču, tj. prolaz u daljnje natjecanje.
Medicinski tehničar iz Osijeka Tihomir Bježančević (35) došao je na MasterChef audiciju s odreskom od crne slavonske svinje s kremom od tikve i graška. Tijekom završnih priprema jela žiriju je ispričao kako je iza njega intenzivan i stresan period rada na respiracijskom centru na kojem je radio s covid pozitivnim pacijentima. ''Svoj prolazak dalje bih posvetio svom medicinskom osoblju'', izjavio je Tihomir, a i član žirija Stjepan Vukadin je podijelio kako je i njegova sestra viša medicinska sestra te da i on ovim putem zahvaljuje svom medicinskom osoblju i svim njihovim obiteljima na svemu što su napravili za sve nas. Tihomirov veliki san da uđe na MasterChef se umalo nije ostvario, napravio je jednu pogrešku, nedovoljno je termički obradio meso, no žiri mu je dao novu šansu i vratio ga u kuhinju, jer ostatak kombinacije koju je Tihomir servirao na tanjuru bio je, komentirali su, vrhunski.

Tihomir je dobio drugu priliku, pokazao je da mu je jako stalo, dokazao je da može bez greške stati pred žiri i pokazati se u pravom svjetlu. S dva glasa dobio je prolaz dalje, a novi val emocija je pristigao kada mu je pregaču uručio njegov petogodišnji sin.
Sanja Strpić (31) je iz Biograda na Moru, živi u Zagrebu gdje radi kao profesorica matematike. ''Počele su mi se tresti ruke, iako sam u glavi skroz ok'', iskrena je bila Sanja. Melkior je prvi kušao njeno jelo: ''Na oko lijepo izgleda, školski. No kad zagrabiš, ima puno problema. Ječam nije kuhan. Od svih trojice ne''.

Boris Seccareccia (39), iz Matulja došao je s pljukancima, ispričao je kako izgleda život vozača kamiona te odakle mu strast prema kuhanju. Poširano jaje mu nije išlo od ruke, no uspio je sve na vrijeme završiti. ''Bilo je tu malo problema. Jaje nije uspjelo'', komentirao je Vukadin koji mu nije dao prolaz dalje. Tomljanović mu je zamjerio i ''točkice'' na tanjuru, istaknuo da je koncentracija važna, te čestitao mu na hrabrosti i dao Borisu prolaz. ''Uzeo si kompliciranije jelo, tako da zbog hrabrosti i od mene imaš da'', rekao je Melkior ovom kandidatu koji je pokazao da mu puno znači prolaz u MasterChefu.
Lignju na pireu od graška je došao pripremiti Igor Ivanović (42), a u studio je došao u pratnji svoje djevojke Ružice koja mu je bila prvi kritičar. ''Ti si moj Melkior'', poručila mu je djevojka prije ulaska u studio. ''U kuhinji je sve na svom mjestu. U svakom trenutku znam gdje mi je što'', rekao je Igor. Uhvatio se u koštac s pripremom lignje na pireu od graška i sezonsku salatu. Sam nije bio zadovoljan gustoćom pirea. Žiri je pozvao Ružicu u studio da i sama proba jelo, a Igoru su predložili da odluku priopće Ružici dok čeka vani. ''Jelo je ukusno i zbog toga ima da od mene'', rekao je Mekior. ''Moram priznati da je on ovo dobro odradio. I Vi ste ga dobro prodali'', rekao je Stjepan, a Damir je Ružici predao pregaču koju je ona odnijela Igoru.

Marino Dekorti (30) iz Zadra kuha u slobodno vrijeme za djevojku i prijatelje, a za žiri je pripremio Jakobove kapice s pireom od cvjetače. Nije bio sasvim zadovoljan onime što je prezentirao žiriju. ''Vremenski mi je organizacija bila jako loša'', rekao je dodavši da ga inače kuhanje smiruje i veseli. ''Kad radiš Jakobove kapice, trebaš ih karamelizirati na jakoj vatri da dobiju koricu. To u tvom slučaju nije pošlo za rukom. Od mene imaš ne, što se tiče kapica, ali što se tiče ideje, od mene imaš da'', rekao mu je Stjepan. ''Dat ću ti da. Nemoj me razočarati jer ćeš sljedeći puta brzo ispasti'', rekao je Damir, a i Melkior se složio s tim da Marin prođe u drugi krug.

Zagrepčanka Ana Marija Kutleša (27) radi u jednoj velikoj kompaniji jako naporan posao s područja ekonomije kojeg se već zasitila. ''Volim jako kuhati, voljela bih dobiti potvrdu da vidim je li to stvarno moj put i bi li trebala poduzeti tako velik korak u životu'', rekla je Anamarija. MasterChef bi za nju, kaže, bila promjena životnog smjera. Svoje je jelo ukrasila cvijećem koje se nije svima svidjelo. ''Za mene je ovo cvijeće sa strane bilo potpuno nepotrebno. Bit će žalosno ako će te ono koštati'', rekao je Stjepan. ''Od mene imaš možda najčvršće da'', rekao je Damir, a i ostali kandidat su joj dali da. ''Odavno nisam sočniji svinjski file poje'', rekao je Stjepan komentirajući njezino jelo s ostalim članovima žirija.

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju