'Možda je baš jedan od priloga koje sam napravio nekoga uvjerio da treba koristiti pojas, da treba staviti kacigu na glavu ili da treba smanjiti brzinu, a onda ova nagrada za mene ima još veću težinu i važnost".

Održana je dodjela godišnjih Priznanja Udruge Sigurnost u prometu za 2017. godinu koja se dodjeljuje svim pravnim i fizičkim osobama koje su tijekom godine svojim radom i djelovanjem doprinijele poboljšanju stanja sigurnosti cestovnog prometa i afirmaciji rada i djelovanja Udruge.

Ovogodišnji laureati su Sindikat strojovođa Hrvatske, Autoškola "Megastart" iz Zagreba, Renata Bašić, instruktora AŠ Megastart, Ivan Pavličević, Načelnik PU DNŽ, Ivona Butjer, novinar portala "Dubrovački dnevnik" te novinar Nove TV Vanja Margetić.



''Ova nagrada veliko mi je priznanje za ono što radim u Dnevniku kada pratim teme vezane za promet, a posebno mi je drago što dolazi od udruge koja se bavi prometom i sav svoj trud i rad ulaže u to da na našim prometnicama ima što manje nesreća. Koliko je promet opasan, a svi smo na ovaj ili onaj način njegovi sudionici, govori i to da godišnje na našim cestama nestane više od 300 života. Nad tom brojkom svaki put treba stati i razmisliti. Možda je baš jedan od priloga koje sam napravio nekoga uvjerio da treba koristiti pojas, da treba staviti kacigu na glavu ili da treba smanjiti brzinu, a onda ova nagrada za mene ima još veću težinu i važnost'', izjavio je Vanja Margetić.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju