Nove epizode emisije ''CoolTurist''

Nakon kratke pauze „Coolturist“ se vraća na male ekrane Nove TV. Nove internacionalno turističke putopisne minute, ali i gastro priče iz dalekih zemalja dolaze u šest novih epizoda koje s emitiranjem kreću ovu nedjelju. Urednica Riana Petanjek je tijekom ljeta snimala i na dva kotača istraživala Grčku te je upravo zato to prva zemlja s kojom će se gledatelji susresti u novim epizodama „Coolturista“.

U putovanjima Grčkom gledatelji će upoznati jednu od najpoznatijih lokacija u Grčkoj, fascinantnu Meteoru i manastire izgrađene na vrtoglavo visokim liticama, neodoljivu tirkiznu boju jonskih otoka i planetarno poznatu Navagio plažu, kao i grčki glavni grad Atenu. Riana će saznati što ples znači Grcima, koliko su praznovjerni, što vole jesti te kako se zabavljaju, a gledatelji će dobiti priliku naučiti pripremati jedno od najpopularnijih jela u Grčkoj.

Osim u Grčku, u nadolazećim epizodama ekipa „Coolturista“ vodi nas i na egzotičnu Šri Lanku. „Najviše su me oduševile duge pješčane plaže i safari izleti, plantaže čaja i cimeta te nevjerojatni vrhovi i budistički hramovi“ izjavila je urednica Riana Petanjek. U nadolazećim epizodama gledatelji će dobiti priliku upoznati za mnoge putnike najzeleniju zemlju svijeta te zemlju koja je, kako ističe urednica, „potpuno drugačija od ostalih azijskih zemalja“. Šri Lanka svojom kombinacijom kultura čini jedinstven egzotičan otok, a nove emisije „Coolturista“ otkrit će kako izgleda vrh “Lavlje stijene” ili hram u kojem se čuva Buddhin zub, vožnja vlakom kroz polja čaja, ali i surfanje na tihom oceanu. Osim toga, specifičnu kuhinju zemlje gledateljima će predstaviti chef poznatog šrilankanskog restorana.

Nakon nezaboravnih avantura Šri Lankom, ekipa „Coolturista“ upoznat će mali biser Mediterana – Maltu. Iznimno mala otočna zemlja veličine je otoka Krka, a ima jedan od najčudnijih jezika na svijetu, ali i jednu od najboljih europskih ekonomija. „Malta me istovremeno podsjeća na Veliku Britaniju, ali i na arapske zemlje“ zaključila je urednica.

Osim dalekih destinacija, u novim epizodama „Coolturista“ gledatelji će upoznati i najbolje adventske događaje u Hrvatskoj. „Coolturist“ otkriva koji grad ne propustiti u nadolazećem čarobnom razdoblju, ali i što se tradicionalno kuha za Božić u gradovima diljem Hrvatske.

Ne propustite šest novih epizoda ''Coolturista'' od nedjelje, 14. studenog, na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju