Paragliding u Jastrebarskom koji će vas ostaviti bez daha

Jastrebarsko je idealno mjesto za bijeg iz gradske vreve i boravak na svježem zraku. Na samo 30-ak kilometara od Zagreba nudi vam brojne sadržaje, a jedan od najuzbudljivih zasigurno je paragliding!

Zahvaljujući paraglidingu, ovaj bajkoviti kraj možete upoznati iz zraka, točnije sa 1000 metara nadmorske visine i doživjeti adrenalinsku avanturu za pamćenje!

Vedran iz zrakoplovnog kluba 'Parafreak' poveo nas je na ovu zanimljivu adrenalinsku avanturu. Trčanje, zalet i sjedenje jedini su zadatci koje ćete morati savladati, a nakon toga protifirat ćete na prekrasnome pogledu.

Za sigurnost ne morate brinuti jer ste opremljeni rezervnim padobranom, a na glavi nosite kacigu.

Paragliderom se leti najviše do 1000 metara, a najbitniji je dio slijetanje. Sletiti se može na noge ili na stražnjicu. Potonja je opcija za mnoge sigurnija jer čuva zglobove i ne dovodi do eventualnih ozljeda.

S obzirom na to da je slijetanje u grad zabranjeno, prije samog ulaska iskoristite prostrane livade kako biste se sigurno prizemljili.

Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju