Veliko priznanje!

Urednica sporta na Novoj TV, Ana-Marija Vuković, imenovana je jednom od članova Odbora državne nagrade sporta „Franjo Bučar“, na razdoblje od četiri godine.

Riječ je o godišnjoj nagradi, osnovanoj davne 1991., koja je najviše priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj. Svake se godine dodjeljuje 12 nagrada i tri nagrade za životno djelo, a svečana dodjela održava se 25. studenoga, na rođendan Franje Bučara.

Za predsjednika Odbora imenovan je dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izv.prof.dr.sc. Tomislav Krističević, dok su za članove, uz Ana-Mariju Vuković kao istaknutu sportsku novinarku, imenovani još i:

- Marijeta Ćelić, predsjednica Taekwondo saveza Karlovačke županije, glavna tajnica Karlovačke športske zajednice i članica Kuće slavnih taekwondoa
- Vlado Šola, proslavljeni hrvatski rukometni golman, vlasnik dva olimpijska odličja
- Perica Bukić, izvršni potpredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza, nekadašnji vrhunski vaterpolist, dvostruki olimpijski pobjednik
- Damir Martin, hrvatski veslač i osvajač dva olimpijska srebra,
- Stipe Pletikosa, proslavljeni hrvatski nogometni golman,
- Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, osvajač dvije srebrne olimpijske medalje,
- Mihovil Španja, hrvatski paraolimpijac, osvajač četiri brončane olimpijske medalje,

Odluku o sastavu Odbora donio je Hrvatski sabor, na prijedlog ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju