Marko Ciboci, Larisa Lipovac Navojec, Franka i Igor Barberić dodijelili su plesnim parovima nakon njihovih prvih nastupa i prve bodove te komentirali njihove prve izvedbe u showu.

 U prvoj emisiji spektakularnog showa Nove TV ''Ples sa zvijezdama'' upoznali smo 13 zvijezda i 13 njihovih mentora, te svjedočili 13 spektakularnih nastupa uživo. Marko Ciboci, Larisa Lipovac Navojec, Franka i Igor Barberić dodijelili su plesnim parovima nakon njihovih prvih nastupa i prve bodove te komentirali njihove prve izvedbe u showu.

Prva emisija bila je najgledaniji sadržaj ove nedjelje. Hit show je ostvario 46 posto udjela u gledanosti, a prvi ples 13 parova pogledalo je gotovo 700 tisuća gledatelja. ''Ples sa zvijezdama'' jučer je bio gledaniji od sljedećeg konkurenta za čak 264 posto.

Prvi ples ove sezone bila je rumba, a otplesali su ju pjevačica Domenica i njen mentor Alan Walme. Članica žirija Larisa Lipovac Navojec je primijetila kako je Domenica bila prisutna, da je hrabro otvorila emisiju i da sad ona i njen plesni partner mogu odahnuti. Kao najstroži član žirija odmah se na početku nametnuo Marko Ciboci koji je između ostalog rekao: ''Moram malo biti kritičan. Trebamo jako paziti kod spinova. Bilo je dosta van fokusa''. Domenica i Alan probili su led te su dobili od žirija 22 boda.

Uslijedio je potom vatreni i energični nastup plesačice Valentine Walme koja je u popularnom showu zadužena za koreografiju i mentoriranje poznatog modela Pedra Soltza. Paso doble pamtit će kao svoj prvi zajednički ples u ''Plesu sa zvijezdama'', a ovaj par je nakon ozbiljnih priprema pokazao da se i bez ikakvog plesnog iskustva, uz trud i rad mogu postići sjajni rezultati te ostaviti dojam na plesnom podiju. Prvi ples osigurao im je 29 bodova te drugo mjesto na bodovnoj tablici.

Prvi valcer u ''Plesu sa zvijezdama'' otplesali su Vlatka Pokos i Mateo Cvenić. Da su dobar spoj i da su svoj zadatak shvatili ozbiljno, pokazao je ovaj par plešući graciozno bečki valcer. Žiri je ovom paru dao uputu da slobodno opuštenije krenu dalje u nove plesne izazove. Prije ocjenjivanja, član žirija Marko Ciboci otkrio je i jednu zanimljivost, a to je da je kao dječak plesao u jednom od Vlatkinih spotova. Vlatka i Mateo su prvim plesom zaradili 20 bodova.

 

Da im je izrazito zabavno na probama vidjeli smo u prilozima predstavljanja plesnog para kojeg čine glumac Asim Ugljen i plesačica Nika Jelić. Pripreme za njihov paso doble prošle su dobroj zafrkanciji, ali da su napravili i dobar posao i da su uložili puno truda pokazali su u prvoj emisiji. Za jednu osobu, koja kaže kao čak ni na vlastitom vjenčanju nije imao prvi ples, ozbiljno se prihvatio plesne avanture. Oduševljen plesnim kostimom, Asim se prepustio svojoj mentorici te uspješno zavladao plesnim podijem. Žiri se dobro nasmijao i zabavio njihovom izvedbom, te ukupno dodijelio ovom paru 22 boda.

 

Emotivan i graciozan nastup gledateljima, žiriju i publici u studiju priuštio je glumac Filip Vidović i Paula Jeričević koja se pobrinula da njihov bečki valcer bude dostojan otvaranja sezone. Svakodnevne iscrpne probe urodile su plodom jer u prvom plesu ovog para vidjelo se da istinski uživaju u plesu, a ta se emocija prelila i na žiri. "Rasplakali ste me. Ne želim biti patetična, ali stvarno ste me dirnuli, vaš ples je savršen, ja sam stvarno oduševljena", rekla je Larisa Lipovac Navojec koja nije jedina koja je u studiju zasuzila nakon njihovog nastupa. Marko Ciboci je pohvalio okrete i tehniku ovog para te ih proglasio najomiljenijom izvedbom do tada, a i ostali članovi žirija imali su samo pohvalne riječi. S ukupnih 30 bodova Filip i Paula u vrhu su bodovne ljestvice.

 Ritam i pokret sambe u studio showa unijeli su Lucija Lugomer i Marko Šapina. "Imaš stvarno to nešto. Samo da se još malo više usudiš i bit će super", naglasio je Igor Barebrić. "Sljedeći put želim vidjeti Luciju the superstar!", poručio je Marko Ciboci, a žiri je ovom paru dodijelio ukupno 21 bod.

 Plesačica Gabriela Pilić ove će sezone plesati s glumcem Markom Petrićem, a prvi ples donio im je 26 bodova. S tangom su oduševili publiku, a Igor Barberić je istaknuo da je to do tada bio najčišći nastup te primijetio da Marko ima odličnu tehniku no da postoji prostor za napredak u držanju. Svi članovi žirija dodijelili su im sedmice, osim Marka koji je dao ipak dva boda manje od ostalih svojih kolega za sudačkim stolom.

 Energičan veseli nastup imali su Jelena Perić i Marko Mrkić, a za njega su od žirija osvojili 26 bodova. Žiri je oduševljeno pohvalio zaigranost, energiju i držanje u plesu. "Toliko si dobra da nekad ne znam tko je mentor, a tko učenik!", pohvalio je Marko Ciboci.

Prve prepreke, ozljede i izazovi savladani su i kod plesača Gordana Vogleša koji je u ovoj sezoni kao partnericu dobio poznatu glumicu Bojanu Gregorić Vejzović. Završili su večer kao trećeplasirani i to zahvaljujući sjajno uvježbanom quickstepu. Ples koji je sve samo ne jednostavan, podsjetio je Bojanu na veliku ljubav prema plesu te samouvjereno s mentorom osvojila plesni podij. Čestitke su dobili od svih članova žirija, pohvalili su Bojaninu eleganciju i držanje u zahtjevnom quickstepu.

Jiveu su se prepustili influencer i poduzetnik Sandi Pego i Helena Janjušević. TikTokerski uvod u jive oduševio je publiku. "Super si performer i jedva čekam gledati dalje!", započeo je Igor Barberić val pohvalnih komentara žirija. "Zadržao si moju pozornost od početka do kraja, što je jako teško...", nastavio je Marko Ciboci. Dame žirija pohvalile su primjenu TikTok-a u plesu i vide ih još daleko u natjecanju.

Ivana Čuljak i Ivan Jarnec zaplesali su cha, cha, cha. "Želim da je tvoj ples kao i tvoje krafne - presladak!", ponesen atmosferom komentirao je Marko Ciboci. Svojim nastupom očarali su i publiku i žiri koji nije štedio na pohvalnim komentarima. "Vi imate vremena, dodajte začina i mislim da će onda biti dobar recept", poručila je Larisa Lipovac Navojec. U drugu emisiju Ivan i Ivana ulaze s 21 bodom.

Pretposljednji su nastupili Matija Lovrec i Helena Bradvica a predstavili su se tangom. Žiri je na ovaj nastup imao konstruktivne kritike koje će Matija i Helena moći primijeniti za uspjeh u sljedećim nastupima. "Ti si uživao u momentima, voliš muziku, voliš plesati. Natjeraj nas drugi put da i zaplešemo i to će biti to", poručila je Franka. "Ti imaš nešto što nijedan natjecatelj nije imao do sada - ti si kao vino, samo moraš pazit da ne odeš prema octu!" slikovit je bio Marko Ciboci. Matija i Helena osvojili su najmanji broj bodova od svih kandidata.

 

Prvu emisiju uživo zaokružili su Albina i njen mentor Mario Ožbolt. Njihov jazz izričaj je pohvalio žiri, te podijelio i koji savjet za ubuduće. "Što se tiče prirodnog talenta za ples, ti si jedna od jačih osoba ove sezone!", za početak je poručio Igor Barberić. Albina i Mario osvojili 26 bodova s prvim plesom.

 

Od sljedeće epizode gledatelji će moći i glasovati za svoje favorite te ćemo se oprostiti od jednog plesnog para.

Izvor podatka gledanosti:
UMTG, pružatelj podataka: AGB Nielsen; ciljna skupina: 4+, razdoblje: 6.3.2022.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju