Upoznajte omiljene zvijezde showa "Ples sa zvijezdama"

 

  •  ALBINA GRČIĆ

Albina Grčić (Albina) hrvatska je pop pjevačica. Svoju karijeru započela je sudjelovanjem na poznatom showu ‘The Voice Hrvatska’, gdje je završila na trećem mjestu. Izabrana je kao predstavnica Hrvatske na Euroviziji 2021. u Rotterdamu pjesmom "Tick-Tock". Nakon završetka showa 'The Voice Hrvatska', Albina je potpisala ugovor sa svjetskom izdavačkom kućom Universal Music (Croatia), te je na jesen iste godine izdala svoj prvi singl ‘Imuna Na Strah’.
Projekti koji su obilježili početak njene karijere svakako su Dora, na kojoj Albina odnosi pobjedu, te Eurosong, na kojem brani boje naše zemlje. Albina je kroz taj period osvojila simpatije publike, kako mlađe tako i starije, i na neki način osigurala mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni. Pjesma ‘Tick-Tock’ osvojila je nagradu za hit mjeseca, te je poharala hrvatske glazbene top ljestvice. Albina je, također, konkurirala i na dodjeli nagrada ‘Porin’, na kojoj je odnijela titulu najboljeg novog lica godine. Svaki novi uspjeh rezultirao je značajnim rastom na društvenim mrežama, pa Albina sada broji gotovo 80 tisuća pratitelja na Instagramu. Proteklu godinu nastupala je i van granica Hrvatske, gdje je pokazala koliko dobar performer može biti (Poljska, Španjolska). Nastavila je i s autorskim radom, pa se tako njena ljetna pjesma ‘La La Love’ (španjolsko-engleska verzija) našla na čak 2. mjestu top ljestvica. Albina je svakako jedan perspektivan, mlad izvođač, svjestan sebe i svojih mogućnosti i uvijek spremna ponuditi kvalitetan repertoar i show program.

  • ASIM UGLJEN

Glumac Asim Ugljen rođen je u Zagrebu gdje je i proveo većinu svog života, izuzev jedne godine u Osijeku gdje 2006. godine upisuje studij Glume i lutkarstva. Glumu je diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Voli dobru šalu pa tako i za sebe reći da je on zapravo gusarski kapetan, a da se samo iz hobija bavi glumom. Naravno, upravo je suprotno, jer iza ovog profesionalnog glumca su razni projekti, brojne filmske i kazališne uloge, te još pamtimo njegove osebujne likove u popularnim serijama poput ''Kud puklo da puklo'' i ''Na granici''. Asim osim ''gusarsko kapetanskog'' hobija, ističe da voli sportove te čitati i pisati, u vidu crtica koje naziva ''piraticama' te koje objavljuje na svom Facebook profilu. Prije svega on se voli igrati, zato se, kaže, i bavi glumom: ''To je jedini posao na svijetu gdje te plaćaju da se igraš, a gluma je, po definiciji, igra''. Asimu je obitelj na prvom mjestu, te najviše uživa u društvu svoje dvoje djece i supruge.

  • FILIP VIDOVIĆ

Filip Vidović je hrvatski glumac i dramski umjetnik koji je glumu 2015. diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.
Filipa znamo po brojnim kazališnim ulogama, a najviše ga je možda proslavila uloga u dramskoj kazališnoj predstavi Hrvatskog narodnog kazališta ''Ciganin, ali najljepši'' u kojoj je utjelovio glavnu ulogu, Roma Sandija. Osim uloga u preko 20 kazališnih predstava, Filip je glumio i projektima ''Počivali u miru'', ''Novine'', te seriji ''Crno-bijeli svijet'' u kojoj je utjelovio Juru Stublića.

Filip potječe iz glumačke obitelji, njegov otac je legendarni pokojni glumac Ivica Vidović, a majka glumica Gordana Gadžić. Od hobija ističe pjevanje, nogomet i ples, te veliki zaljubljenik u salsu.

  • MARKO PETRIĆ

Diplomirao je glumu na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a tokom studija je dobio stipendiju HNK-Split gdje je i nastavio karijeru idućih nekoliko godina. U kazalištu je odigrao više od 35 kazališnih uloga, od kojih vrijedi istaknuti uloge velikog znanstvenika Nikole Tesle u predstavi „Tesla Anonimus“, Romea u Romeu i Juliji, Peer Gynta u Peer Gyntu i Danijela u “Adio kauboju”. Osvojio je mnoge nagrade, čak dva puta “Nagradu hrvatskog glumišta”, Malog Marulića, Malu Juditu, regionalne nagrade poput nagrade “Žan Marlot” za najboljeg glumca na festivalu “Dani Jurislava Korenića” u Sarajevu, za ulogu Nikole Tesle u predstavi “Tesla anonimus”. Od 2017. godine je stalni član ansambla GDK Gavella. Glumio je i u nekoliko igranih filmova i TV serija, šira publika ga je imala priliku upoznati u seriji “Čista ljubav”, „Drugo ime ljubavi“, a glumio je manju ulogu u vrlo popularnoj seriji „Senke nad Balkanom“. Marka trenutno možete vidjeti u predstavama: “Zagreb2020”, „Djetinjstvo u Agramu“, “Tesla Anonimus”, te uskoro i novoj predstavi „Naš razred“ u Gavelli.
U slobodno se vrijeme bavi raznim sportovima, u djetinjstvu je trenirao taekwondo, dogurao je gotovo do crnog pojasa, trčao je polumaratone, trekinge, čak je i vozio bicikl od Zagreba do Splita. Velika su mu strast mali nogomet i borilačke vještine. Formu održava i redovitim treninzima u teretani, te u zadnje vrijeme i boksom. Tokom studija glume je otkrio da ima talent za crtanje, pa kad ulovi vremena, crta. Vrijeme najradije provodi okružen obitelji, prijateljima i prirodom, a uzgaja i biljke kojih ima preko 50 vrsta. Kada su životne odluke u pitanju, uvijek nastoji slijediti svoj unutarnji kompas, maksimalno se trudi iskoristiti što više prilika koje mu se pruže, a kako se propuštene ne mogu vratiti, ne žali previše za njima. Svojom najvećom manom smatra zaboravljivost, a vrlinom upornost.

  • DOMENICA ŽUVELA

Domenica Žuvela je glazbenica i pjevačica, rođena u Veloj Luci gdje je završila i osnovnu školu. Pohađala je i završila Osnovnu glazbenu školu u Blatu, a Umjetničku školu Luka Sorkočević u Dubrovniku je pohađala od 2007. do 2011., kada upisuje Umjetničku Akademiju u Splitu, smjer Glazbena pedagogija koju završava u rujnu 2018.g., te stječe zvanje Magistra glazbene kulture.
U razdoblju od 2015.g. do 2018.g. stječe radno iskustvo u svojoj struci u Glazbenoj školi u Veloj Luci i Glazbenoj školi u Solinu ( Glazbena radionica „Zvončići“). Ljubav prema glazbi i pjevanju je naslijedila od svoje majke Romane koja još i danas pjeva u lokalnom bendu na otoku Korčuli. Domenica svoju pjevačku karijeru započinje u lokalnom bendu na otoku Korčuli, a potom je nastavlja u jednom bendu iz Splita.
Domenica je ozbiljniju pjevačku karijeru nastavlja kao prateći vokal za glazbeni projekt Tončija Huljića i njegov Tonči Huljić & Madre Badessa Band, a u međuvremenu je i snimala demo snimke pjesama za njegove izvođače. U lipnju 2017. odlučuje se na solo karijeru. Njezin debitantski singl "Kad sam s tobom", objavljen je 3. srpnja 2017., a pjesma je premijerno izvedena na 57. Festivalu zabavne glazbe Split gdje Domenica osvaja nagradu za najboljeg debitanta. Njezin drugi singl "Vidi se iz aviona", izdan je u listopadu 2017.g., te postaje njezina prva pjesma na službenoj top listi Hrvatske diskografske udruge – top lista HR40. U ožujku 2018. objavljuje svoj treći singl „Ljubavna limunada“. U lipnju 2018. Domenica s Damirom Kedžom objavljuje svoj prvi duet „Mi protiv nas“. Pjesma je to s kojom su nastupili na 58. Festivalu zabavne glazbe Split gdje osvajaju Zlatni val - prvu nagradu publike, čime postaju pobjednici festivala. U rujnu 2018. objavljuje svoj četvrti singl „Baš, baš“. Dobitnica je godišnjeg priznanja Hrvatske diskografska udruge (HDU) za novog izvođača godine za 2018. Iduće godine Odbor za dodjelu javnih priznanja u Veloj Luci dodijelio je javno priznanje za pojedinačno izvanredno postignuće: 'mlada obrazovana osoba koja je u kratkom vremenu postigla značajne uspjehe u svom radu, a naročito u prošloj 2018. godini, a često ističe Velu Luku za svoje rodno mjesto.'
U 2019. Domenica izdaje 4 pjesme/singla: „Indigo“ (s kojom se predstavila na Dori-hrvatsko natjecanje za pjesmu Eurovizije), „Ne vidim, ne čujem“ (CMC festival), „Nema te svit“ (Splitski festival), „Ćiribu ćiriba“ po kojem je nazvala svoj istoimeni album. Da je album bio više nego uspješan govore podaci da je u prvim tjednima došao na prvo mjesto tjedne top liste prodaje domaćih albuma, kao i da je dobios prvu nominaciju za Porin – najugledniju hrvatsku nagradu.
2020.g. Domenica i osvaja nagradu Porin za album “Ćiribu ćiriba”, u kategoriji najbolji album zabavne glazbe uz producente Tončija Huljića i Ivana Huljića. Te iste godine predstavila se novim singlom „Zovi“ na CMC festivalu s kojim osvaja 3. mjesto za zabavni hit godine 2020.
U 2021. izdaje zadnji ujedno aktualni singl „A meni vruće“ s kojim se predstavila na Splitskom festivalu. Trenutno radi na novim pjesmama koje će uskoro predstaviti.

  • IVANA ČULJAK

Poznata slastičarka, inače diplomirana ekonomistkinja, Ivana Čuljak, pažnju medija je svojevremeno privukla kao sudionica MasterChefa, a u posljednjoj sezoni gledali smo ju i u ulozi gostujućeg člana žirija. Gastro TV natjecanje na neki način odredilo je Ivanu u profesionalnom smislu te ju i potaknulo na promjenu struke. Godinama je Ivana prikupljajući iskustvo u restoranima diljem svijeta, a to ju je dovelo na posljetku i do pokretanja vlastitog slatkog biznisa u Zagrebu 2020. godine. Na društvenim mrežama ju možemo pratiti pod nazivom ''Neka jedu kolače'', a slastičarska zvijezda sada će kuhinju zamijeniti i plesnom dvoranom te imati priliku pokazati još jedan svoj talent – ovaj put plesni.

  • MATIJA LOVREC

Matija Lovrec je TV urednik, voditelj i novinar, te jedan od najpoznatijih vokala u hrvatskom radijskom i televizijskom eteru čiji glas svakodnevno dopire do slušatelja diljem Hrvatske. Svoju voditeljsku karijeru započeo je 1989. na legendarnoj zagrebačkoj radio postaji Radio 101. Dolaskom na audiciju na HRT 1993. godine, odabran je kao mladi potencijal za spikera te je u idućih 17 godina proveo na televiziji kao prepoznatljivo lice i voditelj. Današnji gledatelji prepoznaju ga kao voditelja i urednika vodeće auto emisije u regiji, TV Automagazin, koju uspješno uređuje i vodi zadnjih 11 godina. Član je HND-a, gdje aktivno sudjeluje u izvršnom odboru Ogranka slobodnih novinara te kao delegat na Skupštini Hrvatskog novinarskog društva.

  • SANDI PEGO

Influencer i poduzetnik Sandi Pego rođen je u Zagrebu. Završio je tehničku školu Faust Vračić, a svoje školovanje nastavio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje je diplomirao 2011.godine. Vlasnik je agencije "Rinzol", full service marketinške agencije koja se kroz pet godina poslovanja može pohvaliti suradnjom s poznatim svjetskim brandovima. Kao poduzetnik Pego je suvlasnik i tri restorana te jednog zagrebačkog kluba. Ističe da voli plesati, voli humor, pozitivne ljude i pratiti trendove na tržištu. Jedan je od najpoznatijih TikTokera na Balkanu, a trudi se biti aktivan i na svim ostalim društvenim mrežama na kojima je poznat kao Sandi Pego. Sandijev TikTok profil broji gotovo 800.000 pozitivnih ljudi. Njegov životni moto je: "samo pozitiva".

  • JELENA PERIĆ

Jelena je jedna od naših najpoznatijih beauty vloggerica i influencerica s više od milijun followera na Instagramu, a njena karijera nadišla je i granice Hrvatske.
Jelena živi i radi u Zagrebu, završila je srednju Ekonomsku školu, obrazovanje je nastavila i na Splitskom Veleučilištu u Zagrebu, smjer ekonomija, no život ju je odveo u drugom smjeru. Kreativka je po prirodi, te se zaljubljuje u šminkanje, a potom završava i tečaj i dobiva diplomu na Pučkom učilištu smjer vizažist. Otkrivši potencijal društvenih mreža, najviše Instagrama, Jelena počinje snimati makeup tutorijale koji vrlo brzo postaju iznimno popularni i rado dijeljeni na toj platformi. S vremenom se potpuno okreće poslu influencera i kreiranju sadržaja za Instagram. Jelena je radila s brojnim poznatim brendovima, putovala diljem svijeta, te se s vremenom okreće i inozemnom tržištu te objavljuje videa na YouTubeu isključivo na engleskom jeziku. Jelena za sebe kaže da je ostvarena i u privatnom životu kao žena i majka dvogodišnjeg sina.

  • BOJANA GREGORIĆ VEJZOVIĆ

Bojana je kazališna i televizijska glumica, rođena u Zagrebu. Nakon srednje te završene škole klasičnog baleta pleše dvije godine u baletnom ansamblu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Potom upisuje Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. Bojana debitira ulogom Janice u “Brezi” GDK Gavella čija je članica do danas. Od brojnih uloga ističe kao najdraže one u “Popcornu”, “Fedri”, mjuziklu “Chicago” te “Kolovozu u okrugu Osage. Televizijske suradnje koje ističe i pamti po divnim kolegama su “Horvatovi”, ”Put u Montevideo” te serije “Stella” i ''Naša mala klinika''. Dobitnica je brojnih nagrada, od njih 11 kao najdražu ističe Nagradu Hrvatskog Glumišta za Fedru. UNICEF-ova je ambasadorica od 2004., te reflektore showbiza voli okrenuti u smjeru potrebitih, jer, kako ističe: ''Kvaliteta života svakog djeteta mora nam svima biti važna! To je zalog bolje budućnosti!''

 

  • VLATKA POKOS

Vlatka je televizijska voditeljica i pjevačica čiju su karijeru obilježili brojni projekti i zabavne emisije. Godine 1989. Vlatka je započela profesionalnu pjevačku karijeru kao članica popularne skupine ''Srebrna krila'' s kojom je pet godina nastupala diljem Hrvatske, kao i na turnejama u SAD-u, Kanadi, Australiji i diljem Europe. Najveći hit je bio "Na modrom nebu iznad Zagreba". 1994. godine ostvarila je samostalnu glazbenu karijeru. Izdala je dva studijska albuma ''Vlatka'' 1998. i ''Na dohvat ruke'' 2005.. Njeni najveći hitovi iz ranije faze jesu "Metak" i "Ne tražim ništa". Istovremeno se Vlatka upušta i u projekte voditeljske naravi. Kao voditeljsko lice karijeru gradi na HTV-u gdje je bila stalna voditeljica zabavno-glazbene emisije ''Sedma noć'', vodila je emisije ''Pretežno vedro'', ''Zlatni gong'', te emisije uživo ''Ljetni gong''. Gledatelji Nove TV ju pamte kao voditeljicu projekta ''Dan iz snova'', niz nagradnih igara te ciklus emisija o filmu ''Ususret Oscaru''. Profesionalna voditeljica sudjelovala je na brojnim festivalima, te osim uloge voditeljice i kao izvođačica pjevačkih i plesnih točaka. Zapažena pojavljivanja u javnosti ubrzo su joj donijela i titulu najbolje odjevene žene u Hrvatskoj. Vlatka ima završen studij turističkog menadžmenta te je vrsni poznavatelj četiri strana jezika, te se zahvaljujući tome specijalizirala za specifične profesionalne suradnje.
Jedna od najboljih hrvatskih televizijskih voditeljica prije pet godina odlazi u Kanadu gdje započinje novi život. Ondje se profesionalno usavršava i educira iz područja marketinških komunikacija i oglašavanja, te se potom zapošljava u modnoj industriji gdje i danas radi. U Kanadu se namjerava vratiti nakon sudjelovanja u projektu ''Ples sa zvijezdama'', radi kojeg privremeno ponovno boravi u Hrvatskoj.

  • PEDRO SOLTZ

Pedro Soltz je brazilski model. Svoju profesionalnu manekensku karijeru započeo je s 19 godina, no napustio je manekenstvo na neko vrijeme kako bi završio diplomu inženjerstva i poslovanja. Potom se vratio modelingu kao profesiji s punim radnim vremenom i etablirao se kako na nacionalnom tako i na međunarodnom planu, zahvaljujući suradnji s nekim od vrhunskih svjetskih manekenskih agencija. Istovremeno je glumio u više TV reklama i na malom ekranu, zahvaljujući školovanju u nekim od najboljih glumačkih škola.
Pedro je imao priliku raditi za više poznatih svjetskih brendova te dizajnera kao što su Armani, Dolce & Gabbana, Versace, Lacoste, Zegna, Corneliani, itd. Također je imao privilegiju da ga fotografiraju neki od vrhunskih fotografa; Mert Alas & Marcus Piggott i Annie Leibovitz samo su neki od njih.
Nakon što se 2010. pojavio u TV emisiji "Croatian Next Top Model", postao je popularan u Hrvatskoj. 2011. godine postao je poznat i talijanskoj javnosti zahvaljujući sudjelovanju u reality showu 'L'Isola dei Famosi,' gdje je bio gost emisije u kojoj je sudjelovao njegov bliski prijatelj. U 2013. Pedro se smatrao jednim od najseksi muškaraca na svijetu kada mu je popularna američka web stranica dodijelila titulu "Sexiest International Man of 2013". Pedro je 2015. godine proglašen brojem 18 na ljestvici najboljih brazilskih modela i odigrao je sjajnu ulogu u najpopularnijoj seriji u Hrvatskoj, ''Kud puklo da puklo''. 2016. Pedro je debitirao i na velikom ekranu sudjelujući u danskom filmu ''Tri pljačke i hrčak''.
Pedro je radio i živio u Italiji, Francuskoj, New Yorku, LA-u, Južnoj Africi, Španjolskoj, Njemačkoj, Turskoj, no trenutno se sa suprugom Iris i kćeri Larom skrasio u Hrvatskoj.

  • LUCIJA LUGOMER

Lucija Lugomer je najpoznatiji hrvatski plus size model. Hrvatskoj javnosti postala je poznata upravo po svojoj promociji pozitivnog odnosa prema vlastitom tijelu. Živi u Zagrebu, pohađala je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu smjer aranžer i scenograf te glazbenu školu Blagoja Berse pjevajući i svirajući klavir. Završila je i smjer medijskog tehničara na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu. Neko vrijeme provela je i u Zagrebačkom kazalištu mladih te se devet godina bavila sinkroniziranim plivanjem u kojem se od svih isprobanih sportova u životu najviše ostvarila. U fokusu njenog djelovanje je osvještavanje žena po pitanju njihovog izgleda - da se svaka žena dobro osjeća u svom tijelu, da ga zavoli baš onakvo kakvo ono je, sa svim promjenama kroz koje prolazi u kojem god periodu života bilo. Inspiracija je tako mnogima, pa i u modnom smislu, a zbog svog posla Lucija je postala zvijezda društvenih mreža, s velikim brojem pratitelja. Lucija je i izvan granica Hrvatske uspjela ostvariti neke zavidne uspjehe, a jedan od njih je i poziranje za Talijanki Vogue, suradnju je ostvarila s britanskim Daily Mailom te američkim Allureom i ABCnewsom.
Lucija voli ples, glazbu i crtanje, slobodno vrijeme voli provoditi i u kuhinji otkrivajući recepte iz različitih dijelova svijeta tako da nerijetko podijeli i pokoji recept na društvenim mrežama. Majka je dvogodišnjeg sinčića.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju