Dok s nestrpljenjem iščekujemo novu sezonu showa "MasterChefa , upoznajte članove žirija:

 

Melkior Bašić 

Svestrani chef Melkior Bašić 2016. je stažirao u Michelin restoranima u Bordeauxu u Francuskoj (Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon, Restaurant L'Oiseau Bleu). Kao jedini predstavnik Hrvatske sudjelovao je na Chefs World Summitu 2017. gdje je na panelu pod nazivom „Divlja berba u okolnom području“ najboljim chefovima iz cijeloga svijeta govorio o autohtonom bilju i lokalnim namirnicama u kuhinji s obzirom na specifičan stil kuhanja koji njeguje.
2017. - 2019. - executive chef Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta (restoran Alfred Keller) na otoku Lošinju.
Odrastao je uz oca, uglednog chefa Silvia Belužića, a kroz dvanaestogodišnji rad u uglednoj konzultantskoj tvrtki ''Kreativna kuhinja'' naučio je sve tajne vrhunskoga kulinarstva. Svoja radna iskustva u karijeri stjecao je u 96 kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu kao food consultant i instruktor za brojne klijente, vrhunske hotele i restorane.

Stjepan Vukadin 

Jedan od najboljih mladih chefova hrvatske gastro scene odrastao je u malom ribarskom mjestu Rogoznica u velikoj obitelji sa šestoro braće i sestara. Već kao dječak se zaljubio u kuhinju i sve što se nalazi u njoj, ali kako je imao više ljubavi nije se odmah opredijelio za kuharstvo, već je s 14 godina ušao u Sjemenište s namjerom da jednog dana bude svećenik. Ubrzo shvaća da je kuharstvo ipak njegov životni poziv i upisuje srednju kuharsku školu u Šibeniku.
Svoj put započinje u svom mjestu, u Marini Frapa Resortu. Znanje stječe i van granica Hrvatske, a u 23. godini postaje chef kuhinje u restoranu Yachtclub Marine Baotić u Segetu, gdje vodi tim od 20 osoba.
2017. godine postaje chef kuhinje restorana Zrno Soli u Splitu, gdje nakon jednogodišnjeg rada stiže i prva Michelin preporuka. Danas i dalje pliva istim morima, ali je uvijek u potrazi za novim inspiracijama. Veliku pažnju poklanja svježoj ribi i lokalnoj namirnici.

Chef Vukadin je ove godine predstavljao Hrvatsku na međunarodnoj manifestaciji Kouzina Feast posvećenoj mediteranskoj kulturi, gastronomiji i načinu života.
Kako je ove godine Hrvatska zemlja gost festivala, chef Vukadin je u suradnji s najboljom grčkom cheficom, Dinom Nikolaou, pripremao tri ekskluzivne gala večere.

Damir Tomljanović

Profesionalni put Damir Tomljanović je počeo 1990. s radom u domaćim i inozemnim hotelima. Radi brže dinamike rada u svakodnevnom poslu, vrlo rano prelazi u a la carte restorane u sklopu hotela. Odlaskom u inozemstvo, u Berlin 1997. godine, dodatno nastavlja svoj put u a la carte restoranima. Nakon profiliranja u tom vidu poslovanja, 2003. godine postaje dio tima u restoranu Kukuriku na Fortice u Kastvu pod mentorstvom chefa Zdravka Tomšića u tada vodećem slow food restoranu u regiji. Narednih godina Tomljanović se profesionalno uspješno razvija, mijenja smjer svoje profesionalne karijere, te 2007. preuzima vlastiti projekt u Zadru u vidu vođenja restorana Foša kao chef i manager restorana. S ¨Fošom¨ postaje i dio JRE obitelji restorana, te potpredsjednik iste udruge s kojom kroz naredne godine djeluje u još dva restorana – 2017. kao chef kuhinje u restoranu ¨Bevanda¨ u Opatiji, te 2020. u Vili Ariston.
Tomljanović 2018. godine pokreće svoju firmu za konzalting i rad u ugostiteljstvu ''Kužinavanje d.o.o.'' Fokus rada i dalje mu ostaje aktivno kuhanje kao chef konzultant, ali ujedno širi svoj djelokrug rada na projektiranje profesionalnih kuhinja zajedno s partnerima i slaganje sustava rada s osobljem, prezentacije opreme i sustava za rad u kuhinjama. U fokusu svog profesionalnog djelovanja stavlja sustav a la carta rada, te se, kako kaže, doživljava kao a la carte kuhar koji je prošao sve, od najniže pozicije u kuhinji, do pozicije chefa. Tomljanović također radi kao profesor gastronomije u ugostiteljskim školama i na veleučilištima, te ističe da ga posebno veseli rad s mladim ljudima koji svoju budućnost vide u ovome području svog profesionalnog djelovanja; želja mu je potaknuti ih da nastave pozitivnu evoluciju gastronomije.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju