Serija je nastala nastavno na epizode 10. sezone serije 'Lud, zbunjen, normalan'

Od redatelja i scenarista serije 'Lud, zbunjen, normalan' Elmira Jukića i Feđe Isovića, na Novu TV stiže nova humoristična serija 'Konak kod Hilmije' koja će svojom komičnom radnjom i životopisnim likovima osigurati dobru zabavu svakom gledatelju.



Upoznajte likove koji će vas nasmijati do suza u zanimljivim povijesnim zgodama!

HILMIJA FRLJ: Vlasnik konaka. U restoran konaka navraćaju svi i upravo to najviše govori o Hilmijinom karakteru. Prevrtljivac koji surađuje sa svima i gleda kako da najbezbolnije dočeka kraj rata. Principijelnost mu nije jača strana i iako ne voli politiku, primoran je da se njome bavi. Hilmija je udovac. U stalnom je sukobu sa svojom kćeri Azrom koja je zaluđena komunistima. On samo osluškuje događanja kako bi na vrijeme obukao uniformu pobjednika. Hobi mu vezanje goblena.

STURMBANNFÜHRER SHILING: Njemački visoki oficir, komandant grada, koji ima svoju sobu u Konaku kod Hilmije. Vojvođanski Nijemac koji često upotrebljava njemački jezik. Ne krasi ga pretjerana inteligencija. Taško shvaća što se događa, a i kada shvati ništa mu nije jasno.

 DURMIŠ: Rom koji govori izrazitim, očiglednim romskim dijalektom. U stalnom je strahu da ga fašisti ne deportiraju u logor. Kukavica, nije pretjerano inteligentan, slabo razumije išta od onoga što se događa oko njega. Nosi brčiće poput Hitlera jer razmišlja da se tako bolje uklapa u fašističko okruženje. Veoma često za sebe govori u trećem licu.

 

VALTER: Komunistički ilegalac. Od Hilmije stalno traži usluge koje su opasne i prijeti mu da će biti uhićen kada komunisti dođu na vlast. Idealist, španjolski borac, revolucionar koji želi promijeniti svijet.

AZRA: Hilmijina kćerka. Zgodna mlada djevojka, slobodnog duha.

PORTUGALAC: Valterova desna ruka. Crnogorac, govori sa izraženim crnogorskim dijalektom. Malo priča, zadužen je za atentate, diverzije i likvidacije. Utjerao je Hilmiji strah u kosti. Jedva čeka da dobije naredbu od Valtera i da ubije Hilmiju. Nadimak mu je Portugalac jer je krenuo u rat u Španjolsku, pa je greškom završio u Portugalu. Španjolsku nije nikad ni vidio.

KREŠIMIR: Oficir, satnik NDH. Hilmija ga zove Poglavnik. Krešimira jedino zanima kako da zaradi novac. Stalno trguje sa Hilmijom. Može nabaviti sve: od čokolade, preko pršuta i kineske svile, do škotskog viskija. Spreman je surađivati sa svima za novac.

RAHAELA: Glavna domaćica u Konaku. Zgodna Židovka koja krije svoj identitet i živi pod lažnim imenom Ana Vucibatina. Samo Hilmija to zna.

RUGOBA AGIMI: Albanac sa Kosova. Govori sa izrazitim albanskim akcentom. Mada bismo to najmanje očekivali od njega, on je pobornik Kraljevine Jugoslavije i radi kao tajni agent dinastije Karađorđević. U stalnoj vezi je sa Dražom Mihajlovićem i četnicima s Ravne Gore. Dražu Mihajlovića od milja naziva Čiča. Zadatak mu je da pripremi teren za ulazak, kako on kaže, oslobodilačkih četničkih snaga u Sarajevo.

KRHKI: Partizanski ilegalac, rudar koji se krije u podrumu konaka sa zadatkom da iskopa tunel do njemačkog skladišta oružja. Mršav, neuhranjen, jedva da ima snage hodati. Hilmija je primoran hraniti ga i kriti u podrumu. Stalno garav, nosi rudarsku kacigu (sa svijećom na mjestu gdje bi trebala biti baterija), i po pravilu izlazi iz podruma u najgorem mogućem momentu. Nagluh, slabo čuje pa galami kada priča.

SLABI: Partizanski ilegalac, rudar. Kolega od Krhkog. Mršav, kost i koža. Nosi ogromnu dioptriju, gotovo da je slijep. Kostimiran isto kao Krhki. Njih dvojica su tandem: jedan ne vidi, drugi ne čuje.
MUSTAFA ŠUPČIĆ: Šef sarajevske policije, kvisling.

Humorističnu seriju 'Konak kod Hilmije' ne propustite pratiti od ponedjeljka na Novoj TV!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju