Glasujte u anketi i recite nam tko vam se najviše svidio!

Da bi postali dijelom MasterChef kuhinje, kulinarski entuzijasti morali su se pokazati u najboljem svjetlu, a budući da je konkurencija neumoljiva, to je uspjelo samo najboljima. Podijeljeni u dvije skupine morali su pripremiti jela kojima su glavne namirnice bile orada i svinjski file.

Svoje mjesto u MasterChef kuhinji zasada su rezervirali Gaia Zec, Josip Novačić, Ana-Maria Cuglin, Luka Veić, Petar Tudja, Meri Goldašić, Mateja Husak i Lara Biloš.  

 

GAIA ZEC
18, Umag 

Gaia je završila srednju školu u Sloveniji, a trenutačno studira na visokoj poslovnoj školi u Rijeci. Radila je mjesec dana u restoranu kao pomoćna kuharica, a poslovnu je školu upisala kako bi mogla napredovati u ugostiteljstvu i voditi vlastiti restoran. Kad ima vremena pomaže mami u obiteljskom restoranu u Grožnjanu te podjednako voli i zna pripremati slana jela i slastice. Počela je kuhati u djetinjstvu uz oca i baku, a ljubav prema kuhanju naslijedila je od oca koji je ujedno i veliki fan MasterChefa.

JOSIP NOVAČIĆ
42, Zagreb

Josip je odrastao u Garešnici. U Zagreb se doselio kad je imao 19 godina te ondje živi s obitelji – suprugom, petogodišnjom kćerkom i desetogodišnjim sinom. Specijalizirao je za baristu, a u Zagrebu je od konobara napredovao do voditelja ugostiteljskih objekata. S prijateljem ima marketinšku agenciju koja se bavi zelenim digitalnim marketingom, društvenim mrežama i optimizacijom stranica putem QR koda. Zanimaju ga Zero Waste i moderan način pripreme hrane te ističe da ima izražene organoleptičke sposobnosti – zna balansirati okuse, prepoznati ih i opisati.

ANA-MARIA CUGLIN
31, Zagreb 

Ana-Maria radi u obiteljskoj firmi koja se bavi prodajom ribolovne opreme i pribora. Kaže da će ona i sestra jednog dana naslijediti taj posao koji obitelj gradi već 30 godina. Mama joj je po struci kuharica, ali ne radi u struci. Ana-Maria otkriva da je temperamentna i ne boji se zauzeti za sebe. Za vrijeme studentskih dana četiri je mjeseca živjela i radila u Americi. Kuhanje je opušta, ono je za nju razonoda, a u kuhinji najviše voli biti sama. U slobodno vrijeme voli planinariti te se opušta uz dobru knjigu.

LUKA VEIĆ
19, Neorić

Luka dolazi iz Neorića, malog sela u zaleđu Splita. Njegov je djed bio veliki gurman i želja mu je bila da sinu ostavi mesnicu, a da s Lukom i njegovom mamom, koja je kuharica, otvori obiteljski restoran. Djed je nažalost preminuo prije nego što su uspjeli realizirati tu ideju. Veliki utjecaj na Lukino kuhanje ima i ujna koja obožava kuhati i s njom najčešće razmjenjuje recepte, kuhinjske aparate i ideje. U kuhinji ga zanimaju tehnike i moderno dekoriranje. U slobodno vrijeme Luka pleše folklor u Muću.

PETAR TUDJA
23, Zagreb

Petar dolazi iz Zagreba i student je ekonomskog fakulteta na kojem studira izvanredno. Jedna od najbitnijih stvari u životu mu je obitelj te razmišlja o tome da s bratom u budućnosti otvori vlastiti posao. Obožava svoju djevojku, a upravo ga je ona nagovorila da se prijavi na MasterChef.

MERI GOLDAŠIĆ
30, Šibenik/Burilović

Meri je rođena u Šibeniku, a u životu se često selila, pa je osim u raznim gradovima u Hrvatskoj živjela još u Danskoj i Švedskoj. Po zanimanju je specijalistica marketinga te objavljuje videa na društvenim mrežama - Instagramu i TikToku. U braku je dvije godine i ima dvoje djece. Kuhati je naučila od bake koja je radila kao šefica kuhinje. Uživa u kuhanju i želja joj je otvoriti restoran s dnevnim konceptom koji bi radio samo od 8 do 15h i u kojem bi samo ona kuhala. Najviše voli talijansku i azijsku kuhinju.

MATEJA HUSAK
25, Veliki Zdenci

Mateja je odrasla u seoskoj obitelji koja je posjedovala zemlju i životinje. Roditelji su joj se bavili poljoprivredom i prodajom mlijeka. Mateja se nakon završene škole zaposlila na farmi, a nakon nekoliko godina u MasterChef je prijavljuje ujak, inače obožavatelj prošlogodišnjeg natjecatelja Marka Kolaka, a ona pristaje jer shvaća da joj je u životu potrebna promjena.

LARA BILOŠ
22, Osijek

Lara najviše od svega želi postati kuharica. Dobro poznaje i cijeni tradiciju te je želi oblikovati na moderan način. Uz baku Zagorku naučila je raditi štrukle i druge domaće specijalitete. Kuha za obitelj, prijatelje i širi krug poznanika, koji je često zovu da kuha za velike događaje.

Iako voli tradiciju, često jede u restoranima gdje isprobava nove stvari. Veliki je ljubitelj kineske kuhinje. Nagradu koju bi dobila pobjedom u MasterChefu sačuvala bi za otvaranje vlastitog restorana ili bi uložila u obiteljsku proizvodnju suhomesnatih slavonskih proizvoda koju trenutačno vodi djed. Osim kuhanja, Larini hobiji su pjevanje i ples.

Tko vam se najviše svidio?

glasova:

 


 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju