Fatalna i nemoguća ljubav spaja, zamalo uništi i naposljetku spasi dvoje ljudi iz potpuno različitih svjetova.

Lola je mlada žena koja očajnički traži svog izgubljenog sina i bježi od teške prošlosti u kojoj je posesivno pokušava zadržati problematični Igor - otac njezina djeteta. Nakon 10 godina konačno nalazi pouzdan trag o sinu, ali da bi ga vratila mora se odreći svega pa čak i svog imena. Opasan plan dodatno će zakomplicirati sudbinska ljubav prema Saši, naizgled savršenom muškarcu.

Upoznajte likove serije 'Drugo ime ljubavi': 

LOLA (DOLORES) PRPIĆ - 
atraktivna, magnetična, tajanstvena, strastvena brineta koja plijeni pojavom i energijom. Borbena, vatrena, spretna, snalažljiva i inteligentna žena kameleonskih vještina. Krije tajnu i bol koja joj je odredila život. Jedinica u majke Nade živjela je u siromaštvu, bijedi i uvjerenju da joj je otac mrtav. Ambiciozna i neuspjehom frustrirana majka ju je odgajala strogo i brutalno, izlažući je prevarama, lažima i odmalena je učeći koristoljublju. Dolores je nadarena slikarica/crtačica, ali nikada nije smjela pokazivati veliki interes za tako neprofitabilno zanimanje pred majkom. Ranjena i neshvaćena, Dolores je rano tražila podršku van kuće. Sa 16 godina zaljubila se u malo starijeg Igora i pobjegla od kuće, misleći da će vezom sa mladim delinkventom spasiti od majke. Nikada se nisu formalno vjenčali, iako žive zajedno. Hine da ih formalnosti, u vidu vjenčanja, ne opterećuju, dok je prava istina da Lola nije sigurna želi li zauvijek biti s njim. Jedan susret će promijeniti njezin život i ona dobiva novu priliku da ispravi pogreške iz prošlosti.



IGOR ŠARIĆ - Prodoran, energičan, brzoplet, nesmotren, ljubomoran, posesivan, prevarant, Lolin ljubavnik. U sebi krije duboko ukorijenjeni strah od životnih prepreka i osjećaj da se neće s njima moći nositi, što posljedično, na van, izbija kao bijes. Ispod površine je osjetljiv, ranjen i životno razočaran. Bez škole i stvarnih vještina živi od prevara i sitnog kriminala. Pobjegao je od kuće od strogog oca i sa sobom povukao mlađeg brata (Gorana), prema kome se postavlja vrlo zaštitnički. Ispočetka je pošteno radio za život, no ubrzo je našao i lakši put do bolje zarade. Kao mladi delinkvent uspio je fascinirati najljepšu djevojku u mjestu, Lolu koju je motivirao na bijeg od kuće. Od tada žive u neskladnoj i napetoj, ali strastvenoj vezi koje se Igor niti pod cijenu života ne može i ne želi odreći. Lola je jedina čvrsta točka u njegovu životu. 



SAŠA KRPAN – pilot, povratnik i nasljednik. Zgodan, markantan, pametan, obrazovan, plemenit, velikodušan i dobronamjeran, iskren, hrabar i srčan. Po zanimanju je Saša pilot; nekada perspektivni sportaš. Nakon roditeljske rastave prisiljen je živjeti s ocem u teškom, gotovo nepodnošljivom odnosu, kojem ne pomažu očeve nove supruge i djeca koju u narednim godinama otac (Karlo) dobiva (polubrat Luka i polusestra Maja). Kao mladić, po završetku obrazovanja, nakon teške obiteljske tragedije, odlazi u inozemstvo. U Americi, daleko od prošlosti i trauma djetinjstva, pokušava stvoriti novi život. S obitelji je u rijetkoj i površnoj komunikaciji. Samo s polusestrom Majom ima prisniji odnos. Kad sazna da mu je majka teško bolesna, nakon više godina izbivanja, vraća se ne bi li bio uz nju, a uz bolesnu majku zatiče i prelijepu Dolores o kojoj ne zna gotovo ništa.



KARLO KRPAN - Sašin otac, poduzetnik i moćna figura u opadanju s mutnom prošlošću i nekoliko brakova iza sebe. Dobrodržeći gospodin, naočit, poželjan, s puno kupljenog stila, ali i urođenog šarma. Ambiciozan,maliciozan, pohlepan tip koji mora dobiti sve što poželi i ne bira načine kojima dolazi do cilja. Iza obrazovanja i uglađene vanjštine krije se egoist bez moralnih skrupula. Galantan je dok udvara, a žene doživljava kao trofeje. No, kad odnos preraste u brak, Karlo pokazuje svoju pravu stranu; zatvara žene u zlatni kavez u kojem im polako, ali sigurno slama duh i volju. Prvi brak (sa Sašinom majkom) je završio razvodom. Naredna dva braka, iz kojih ima dvoje djeve (Luku i Maju) su završila smrću žena. Te tragedije Karlo nosi kao ordenje, očekujući da mu se svi dive na hrabrosti i snazi, kao i da ga pošteđuju kritika. Strahom kojim isijava samo zastrašuje protivnike i samo ostavlja dojam osobe koja je spremna na sve. Karlo je pod velikim utjecajem majke Julije, koja mu suptilno kroji život i zapravo za njega donosi sve veće odluke.



MARIJA KRPAN - Sašina bolesna, slabovidna majka. Marija je obrazovana, profinjena, ponosna, bogata žena s renomeom, damskim manirama, urođenom plemenitošću i velikom sposobnošću suosjećanja. Kao mlada bila je zanesena i idealistična. Gorjela je za pravdu i slobodu. No, zbog previše mogućnosti koje su joj, kao rijetko imućnoj mladoj ženi, bile dostupne, nije se mogla odlučiti u što usmjeriti energiju, za razliku od supruga Karla koji je oduvijek znao što želi i činio sve da to i dobije. Nakon užasnog braka s Karlom, u kojem gubi veliki dio imovine, u još gorem razvodu ostaje i bez sina. Proglašena je nestabilnom i neadekvatnom majkom, nakon čega se osamljuje i nikome se ne povjerava. Marija i Saša rijetko komuniciraju i ona mu taji svoje zdravstveno stanje.



Veselite li se početku nove serije?

glasova:



JULIJA KRPAN - Karlova majka, baka Luki, Maji i Saši. Dobrodržeća starica koja ne želi priznati koliko ima godina. Karizmatična, prodorna, pronicljiva, inteligentna, autoritativna i odlučna. Bogatog životopisa koji je dijelom i fabriciran u korist njezine veličine i hrabrosti kojom se diči. Proživjela je sve i svašta i otporna je. Ne odustaje od ciljeva i kao lavica brani svoje. Muža je davno pokopala i sa sinom Karlom stvorila poslovno carstvo. Nitko ne ostaje ravnodušan na njezinu pojavu i malo tko joj može reći ne. Ona je zapravo glava kuće, iako sinu Karlu prepušta da provede njezine odluke.



NADA PRPIĆ - Lolina majka. Nada je glasna, neobrazovana, no probitačna žena, gotovo potpuno lišena srama. Siromašna je, jedva spaja kraj s krajem i stalno mijenja poslove; od kuharice do sobarice, pri čemu je stalno u nekakvom, najčešće verbalnom sukobu s okolinom. Nadi su drugi krivi za sve i trajno se osjeća kao da je nekako zadužila svoju okolinu. Svadljiva je i u svemu vidi veliku nepravdu. Nijedan posao ne može dugo zadržati, upravo zbog konfliktne naravi, i stalnog osjećaja da vrijedi više i zaslužuje bolje od onog što joj život daje. Uporna je i neumorna u svojim naumima. Nekada lijepa i atraktivna djevojka vrlo skromnih korijena i nikakvog obrazovanja, ali snažne volje za životom, nadala se izbaviti iz siromaštva, ako ne već slavom, onda barem bogatom udajom. Ni jedno ni drugo se nije dogodilo.



TAMARA RAMLJAK - starleta, glumica, Karlova nevjenčana supruga, Jelenina sestra. Atraktivna, pretencioznog upadljivog stila, egocentrična, umišljena, proračunata, sklona spletkama i ambiciozna. U stalnoj je potrazi za potvrdom i ljubavlju. Ulizivački pristup u komunikaciji s osobama od kojih želi imati koristi, a agresivan prema onima koji joj smetaju. Tamara je Karlova djevojka i samozvana pomajka njegovoj djeci (Saši, Luki i Maji). U potrazi je za glumačkim angažmanom, što joj Karlo vezama može omogućiti, a odbija učiniti da se Tamara ne razmetne kad dobije što želi.



JELENA RAMLJAK - Sašina prva ljubav, Brunina prijateljica (i simpatija), lokalna liječnica, Tamarina sestra. Plemenita, požrtvovna, dobronamjerna, pomalo suzdržana, inteligentna, stabilna, čvrsta i odlučna. Elegantna i decentna stila. Jelena je medicinu odlučila upisati zbog majke koja je nakon duge i teške bolesti umrla i ostavila Jelenu i Tamaru same s ocem Markom. Iako je bila najbolja na fakultetu, nije ostala u Zagrebu već se vratila u rodno mjesto za koje je vežu neprežaljene uspomene na prvu ljubav – Sašu. Od malena, ona, Bruno i Saša su bili ekipa. Najbolji prijatelji i nerazdvojna trojka. Sašu sve ove godine nije zaboravila. Sama odgaja sina Roka (10) i nikome ne govori tko je dječakov otac.



BRUNO BOŠNJAK - Sašin najbolji prijatelj, svestrani i vješti mjesni majstor. Duhovit, šarmantan, provokativan, sklon avanturama i uvijek u centru pažnje. U svemu želi ići do kraja. Hrabar, uvijek spreman na akciju i pun ekstravagantnih poslovnih ideja. Pomalo ispred ograničenih svjetonazora svojih sumještana. Nitko kao da ne vjeruje da je Bruno sposoban pretvoriti riječi u djela, dok im on ne dokaže suprotno. Dobrih je namjera, ali ne djeluje dovoljno promišljeno pa upada u probleme iz kojih ga najčešće Saša izvlači. Lojalan je i prijateljstvo mu je svetinja, kao i dana riječ.



MAJA KRPAN - Sašina mlađa polusestra, buntovna adolescentica. Inteligentna, eklektičnog, upadljivog stila, razmažena, i buntovna. Ogorčena je na oca i nesretna zbog pokojne majke. U kompeticiji s pomajkom Tamarom. Intenzivnog emocionalnog života. Drska, oštra na jeziku. Maja je neukrotiva buntovnica koja svojim provokativnim i problematičnim ponašanjem uzrokuje probleme moćnom ocu. Karlo je na nju slab, ali nije uspješan u izgradnji kvalitetnog odnosa, ne zna kako s njom pa ljubav kupuje novcem i povlađivanjem. Maja je tatina mala mezimica i Karlo teško prihvaća da je ona već postala žena. Tamara joj je trn u oku i odbija je prihvatiti kao pomajku.



LUKA KRPAN - Sašin polubrat, poduzetnik. Dokazuje se ocu, ciničan, nervozan, pun prijezira i strahova, zabrinut, odsutan i stalno u potrazi za načinom da izađe iz očeve sjene, da se dokaže, pri čemu srlja iz greške u grešku. U socijalnim kontaktima prijetvoran, s lažnim osmijehom, uglađen i u maniri. Tamara ga truje i pumpa njegov krhki ego, a sestru Maju izbjegava jer je nekorisna i razmažena.



KSENIJA KOLAR - voditeljica imanja, udovica. Prosječna, radom i životom istrošena žena, koja je ipak zadržala vedar duh i zdrav odmak od problema. Pravedna, energična, borbena, hrabra, spremna ginuti za svoju istinu. Ne štedi nikoga, jer život nju nije štedio. Udovica koja i nakon mnogo godina još ne skida crninu. Ksenija je skrbna majka. Zahtjevna, ali i požrtvovna. Povezana je s Valentinom i ponosna što može reći da su ne samo majka i kćer već i prave prijateljice.



KARMELA BATINIĆ (djevojački Micelli) - Petrova majka, profesorica u mjesnoj školi, voditeljica kulturnog centra. Karmela je dobra, topla osoba s nogama čvrsto na zemlji. Zrela je i pametna žena, nesklona osuđivanju i ogovaranju drugih. Sve je u životu napravila "po rasporedu" - bila izvrsna kćer, odlična učenica, diplomirala na vrijeme, udala se... No, na njezinu veliku žalost, otkrila da ne može imati djecu. Konačno, uz potpomognutu oplodnju, ostala je trudna, no novorođenče je umrlo. Tragedija je ostavila traga i na njezinoj psihi, ali i na braku. Kada konačno dobiju drugo dijete, Karmela, slijepa od ljubavi prema bebi, potpuno se posvećuje sinu, zanemarujući već uzdrmani odnos s mužem.



IVAN BATINIĆ - Petrov otac, Karmelin muž i Karlov poslovni kolega. Ivan je tipičan poslovni čovjek. Prosječnog izgleda, prosječnih sposobnosti i običnog porijekla. Po ničemu se ne ističe, osim željom da se osigura i dobro zaradi. Ambiciozan je, ali ne troši energiju na dokazivanje da je bolji. Na kraju dana važan mu je samo saldo na računu. Gubitak prvog djeteta je ostavio velikog traga na njemu i na njegovu braku s Karmelom.

Prvu epizodu nove dramske serije 'Drugo ime ljubavi' ne propustite u nedjelju u 20:15 na Novoj TV.


 





Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju