Pogledajte začuđujuće zanimljivosti o ovom japanskom čudovištu i njegovom putu na velike ekrane.

U izboru za ulogu Lt Brodya bili su Joseph Gordon-Levitt, Henry Cavill, Scoot McNairy i Caleb Landry Jones. Ulogu je na kraju dobio Aaron Taylor-Johnson. Guillermo del Toro bio je u izboru za redatelja, ali na kraju je posao dobio Gareth Edwards.

U filmu iz 2014. godine vidimo Godzillu prekrivenog keloidnim ožiljcima. To je obilježje preuzeto iz originalnog filma Godzilla (1954). U originalnom filmu redatelji su se na taj način referirali na zastrašujuće ožiljke s kojima su se rađali preživjeli bombardirane Hiroshime i Nagasakija. Upravo to ide u prilog konceptu u kojem je Godzilla proizvod nuklearnih eksplozija.

Izvorni Godzillin krik nastao je struganjem gumene rukavice po violinskim žicama. U filmu Godzilla (2014.) zvučni majstor, Erik Aadahl, dobio je originalnu snimku iz 1954. od Toho Studija te ju je adaptirao u suvremeniji i još jači zvuk.

Originalno ime ovog japanskog čudovišta je Gojira. Riječ je o kombinaciji japanske riječi gorira (što znači gorila) i japanske riječi kujira (što znači kit). Zbog marketinških razloga i širenja na američko tržište ime mu je promijenjeno u Godzilla. U samim počecima, tok se koncept još razvijao, čudovište je zamišljeno kao ogromna mutirana hobotnica. Producent Tomoyuku Tanka ipak se odlučio da čudovište bude u okvirima dinosaura.

Dizajn Godzille bio je inspiriran medvjedima i komodo zmajevima. Godzilla se prvi prvi puta pojavio na filmskom platnu 1954. godine u crno bijelom filmu. Na pedesetu obljetnicu postojanja, Godzilla je 2004. godine dobio svoju zvijezdu na poznatom Hollywood Walk of Fame.
Atraktivni vizualni efekti u kombinaciji sa snažnom pričom i novim preokretima rezultirali su velikim uspjehom ovog filmskog megahita koji se ubraja među filmove s najvećom ukupnom zaradom u 2014. godini. Njegov uspjeh nije samo zabilježen na međunarodnoj razini. Naime, 'Godzilla' je imala jedno od najuspješnijih kino otvaranja u Hrvatskoj te godine.

Film 'Godzilla' ne propustite ovoga petka u večernjem terminu na Nova TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju