UFC Fight Night 153 iz Stockholma prenosit će se uživo u subotu od 19 sati na portalu GOL.hr, a snimka će biti prikazana na Novoj TV u 00:30.

U subotu, 1. lipnja, ljubitelji borilačkih sportova moći će uživati u novom UFC-ovom spektaklu, ovoga puta iz Globe Arene u švedskoj prijestolnici, Stockholmu. Izravan prijenos borbi na portalu GOL.hr počinje u 19:00, a snimka će biti prikazana u noći sa subote na nedjelju, u 00:30 u programu Nove TV. Gledatelje će kroz borbe u prijenosu voditi iskusni komentatori Vlado Boban i Igor Pokrajac.



Subotnji spektakl predvodit će borba u kojoj će rukavice ukrstiti Alexander Gustafsson i Anthony Smith. Obojici boraca posljednji je protivnik bio Jon Jones, koji je u prosinačkoj borbi bez poteškoća savladao Gustafssona, a ovoga ožujka porazio je i Smitha, koji je u borbi izdržao svih pet rundi. Gustafsson Smitha dočekuje na domaćem terenu, a ova borba predstavlja moguću veliku prekretnicu u njegovoj borilačkoj karijeri. Naime, Šveđanin je u posljednjih šest godina zabilježio samo sedam borbi, od kojih su tri bile pobjede. S druge strane, Amerikanac je u istom razdoblju zabilježio 19 borbi, od kojih 14 pobjeda.

Sunaslovna borba donosi okršaj u light heavyweight kategoriji, švicarskog borca Volkana Oezdemira i švedsko-albanskog borca Ilira Latifija. Oezdemir u dosadašnjoj karijeri ima 15 pobjeda i četiri poraza, od kojih su čak tri iz posljednje tri borbe protiv Dominicka Reyesa, Anthonyja Smitha i Daniela Cormiera. Latifi u dosadašnjoj karijeri bilježi 14 pobjeda i šest poraza, a posljednji je poraz zabilježio u prosinačkom okršaju s Coreyjem Andersonom.

Subota donosi i borbu light heavyweight kategorije u kojoj će se susresti engleski borac Jimi Manuwa i austrijski borac srpskih korijena Aleksandar Rakić. Manuwa je izgubio sva tri posljednja meča, u kojima se borio protiv Thiaga Santosa, Jana Blachowicza i Volkana Oezdemira. S druge strane, Rakić je do sad zabilježio tri nastupa u svojoj UFC karijeri, gdje je debitirao u rujnu 2017. godine, a pobijedio je Devina Clarka, Justina Ledeta i Francimara Barrosa.

Osim toga, subotnji spektakl donosi okršaj bosanskohercegovačkog borca Damira Hadžovića i američkog borca Christosa Giagosa, kao i borbu američkog borca Devina Clarka i najpoznatijeg srpskog borca Darka Stošića, kojem je mentor bio slavni Mirko Filipović.

Sve novosti možete pratiti na portalu GOL.hr i u sportskom dijelu Dnevnika Nove TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju