Israel Adesanya po prvi put brani titulu prvaka, izazivač Yoel Romero.

Nova TV ovog vikenda donosi još jednu fantastičnu UFC 248 priredbu uživo iz Las Vegasa, a u glavnoj borbi večeri rukavice će ukrstiti Israel Adesanya i Yoel Romero.



Noć u Las Vegasu Adesanyi donosi priliku za prvu obranu pojasa kojeg je osvojio prošlog listopada u okršaju s Robertom Whittakerom, a za kubanskog veterana Romera novu priliku da se okiti UFC-ovim zlatom. Dva je puta Romero već pokušao ugrabiti privremeni pojas. Jednom je izgubio od Whittakera, a drugi put 'pao vagu' pa tako unatoč pobjedi nad Lukeom Rockholdom ostao bez titule.

Analitičari smatraju kako je Romero po više kriterija najgori mogući protivnik za UFC-ovog prvaka srednje kategorije i kako bi mu mogao stvoriti probleme na koje ovaj neće imati odgovor. 42-godišnjem Kubancu, borcu nakon kojeg niti jedan protivnik iz oktogona nije izašao jednak, ovo je možda i posljednja prilika za uspeti se na tron i on ju ne namjerava propustiti. S druge strane, Adesanya ovom borbom namjerava nastaviti graditi ostavštinu borca koji od nikoga nije bježao i koji je počistio sve ispred sebe.

Mjesto u sunaslovnoj borbi pripada jednom od najzanimljivijih ogleda ženske muha kategorije do sada. Joanna Jedrzejczyk pokušat će se nakon dvije i pol godine vratiti na tron kategorije kojom je dugo vladala i čijih većinu rekorda i dalje ima pored svog imena. No, Weili Zhang ne namjerava biti kratkotrajna prvakinja i ovu borbu zapravo vidi kao početak potvrđivanja kako je upravo ona najbolja borkinja svijeta.

Veliki UFC 248 spektakl ne propustite pratiti uživo u noći sa subote na nedjelju u 04.00 sata na GOL.hr-u te u nedjelju u 23 sata na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju