UFC Fight Night iz Houstona prenosit će uživo portal GOL.hr, a snimka će biti prikazana na Novoj TV.

Najveća svjetska MMA organizacija vraća se u teksaški Houston te donosi novu borbu kontroverznog prvaka Jona Jonesa s novim izazivačem, Dominickom Reyesom. Co-main event donosi još jednu borbu za titulu u kojoj Valentina Ševčenko brani vrh muha divizije protiv Katlyn Chookagian.



Na UFC-u 247, Jon Jones ukrstit će rukavice s Dominickom Reyesom i to je još jedna u nizu borbi s kojom namjerava potvrditi svoju ostavštinu i status najvećeg borca svih vremena. Međutim, borbom protiv Reyesa imat će priliku ostvariti jedan rekord koji ga tom nazivu itekako približava i kojim bi iza sebe ostavio legendarnog Georgesa St-Pierrea.

Jon Jones do sada je upisao trinaest pobjeda u borbama za UFC titulu. Usporedbe radi, Demetrious Johnson ih ima dvanaest, Anderson Silva jedanaest, a bivši rekorderi Matt Hughes i Randy Couture devet. Samo je još jedan borac došao do trinaest, a to je bivši prvak velter i srednje kategorije, Georges St-Pierre. Sve to znači da Jones pobjedom protiv Reyesa dolazi na vrh ove ljestvice i da ga samo ta pobjeda dijeli od toga da postane borac koji je najviše puta uspio pobijediti u onim najvažnijim borbama, borbama za titulu, a niti u jednoj borbi za titulu nije doživio poraz. Jones ispred sebe ima samo jedan cilj, da ga svi počnu smatrati “G.O.A.T.-om”, najvećim borcem svih vremena. U slučaju pobjede, Jones će doći na ukupno 20 pobjeda kao UFC borac i time će na toj ljestvici podijeliti treće mjesto s Michaelom Bispingom, Jimom Millerom te još jednom, s GSP-em. Osim ovih rezultata, Jones drži gotovo sve UFC-ove rekorde poluteške kategorije koje će samo imati priliku popraviti. Na Dominicku Reyesu je da ga u tome pokuša zaustaviti.

Dominick Reyes pak, prvi put u karijeri borit će se za pojas. Ovaj neporaženi američki MMA borac ima niz od šest pobjeda u UFC-u, a borbu za titulu je zaslužio brutalnim nokautom bivšeg prvaka Chrisa Weidmana.

Treća obrana pojasa za Valentinu Ševčenko

Aktualna prvakinja muha kategorije Valentina Ševčenko također će braniti titulu ovoga vikenda i to protiv Katlyn Chookagian. Za Valentinu će to biti treća obrana pojasa kojeg je osvojila u prosincu prošle godine kad je jednoglasnom odlukom sudaca svladala Joannu Jedrzejczyk. Ševčenko je neporažena u muha kategoriji, a tijekom karijere je ukupno ostvarila 18 pobjeda uz tri poraza.

Za 30-godišnju Amerikanku Katlyn Chookagian ovo će biti prvi napad na naslov UFC-ove prvakinje. Borkinja nadimka ‘Blonde Fighter’ iza sebe u profesionalnom MMA-u ima 13 pobjeda i dva poraza. Katlyn je ovu priliku izborila zahvaljujući dvjema pobjedama u posljednja dva nastupa protiv Joanne Calderwood i Jennifer Maije, a tijekom karijere gubila je samo od Liz Carmouche i Jessice Eye i to oba puta podijeljenom odlukom sudaca.

Mirsad Bektić ponovno u akciji

Još jedna borba zanimljiva regionalnim fanovima sigurno će biti okršaj bosanskohercegovačkog borca Mirsada Bektića kojeg u Houstonu čeka Dan Ige. Bektiću će ovo biti prilika za povratak na pobjedničke staze s kojih ga je privremeno izgurao Josh Emmett. Nakon što je zbog ozljede morao još u 2018. otkazati borbu s Renatom Moicanom, Bektić se nakon nešto više od godinu dana izbivanja vratio na borilište i doživio poraz od Emmetta koji je u Sacramentu prekinuo njegov niz od dvije pobjede.
Dan Ige poput Bektića ima 28 godina, a iza kojeg je 12 profesionalnih pobjeda i svega dva poraza, od čega jedan jednoglasnom, a jedan podijeljenom odlukom sudaca. Borac nadimka ‘Dynamite’ stiže s Havaja, a iza njega su trenutno četiri uzastopne pobjede od kojih posljednja bila u lipnju prošle godine kada je svladao Kevina Aguilara.

Spektakl ne propustite sa subote na nedjelju uživo u 04.00 sata na GOL.hr-u i u nedjelju u 22.15 na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju