UFC 243 iz Melbournea prenosit će se uživo na portalu GOL.hr, a snimka će biti prikazana na Novoj TV.

UFC sa svojim 243. događajem u nedjelju, 6. listopada po četvrti put stiže u australski Melbourne. Prijenos borbe prikazivat će se uživo na portalu GOL.hr sa subote na nedjelju u 4 sata ujutro, a snimka spektakularnih okršaja za sve ljubitelje borilačkih sportova emitirat će se u nedjelju na Novoj TV u 23:45. Uz Vladu Bobana, borbe će komentirati i stručni komentator Igor Pokrajac.



Na domaćem australskom terenu naći će se prvak srednje divizije, Robert Whittaker, kojemu je ovo službeno prva obrana naslova, s obzirom na to da pojas nije bio na ulogu u zadnjem meču kada se borio s Yoelom Romerom na UFC-u 225 u lipnju prošle godine. Tada je Kubanac pao na vagi pa nije mogao konkurirati za naslov. Posljednji nastup protiv Kelvina Gasteluma propao je na sam dan meča zbog hernije od koje se prvak još uvijek oporavlja. Njegov protivnik Israel Adesanyja stiže iz susjednog Novog Zelanda i trenutno je nositelj privremene titule divizije. Novozelanđanin nigerijskog podrijetla u travnju je na UFC-u 236 protiv Kelvina Gasteluma odradio potencijalni meč godine. Neporaženi Nigerijac jednoglasnom odlukom sudaca došao je do sedamnaeste profesionalne pobjede i osigurao naslov privremenog prvaka.

U okršaju lake divizije sukobit će se Al laquinta i Dan Hooker. Al Iaquinta nastupit će prvi put nakon poraza od Donalda Cerronea. Borbu ranije impresivno je savladao Kevina Leea, ali nije uspio nastaviti tim putem. U novom okršaju tražit će novu pobjedu u meču s borcem koji je pokazao kako je sposoban savladati i najbolje borce svijeta. 29-godišnji Dan Hooker ostvario je pobjedu u ukupno pet od svojih šest posljednjih borbi. Nakon što je njegovu impresivnu seriju prekinuo Edson Barboza, koji ga je u prosincu prošle godine pretukao, prošlog se mjeseca vratio nokautom i pobjedom nad Jamesom Vickom. Odmah nakon nje zatražio je nastup u Melbourneu, a ta želja bit će mu ispunjena.

Uz dvije sjajne borbe, nastupit će i popularni domaći teškaš Tai Tuivasa protiv Sergheija Spivaka, dok se Novozelanđanin Luke Jumeau bori s Dhiegom Limom u velteru, a tu je i sjajan obračun u ženskoj bantam kategoriji između Holly Holm i Raquel Pennington.

Glavni program UFC-a 243:

Robert Whittaker (c) vs. Israel Adesanya (ic)
Al Iaquinta vs. Dan Hooker
Tai Tuivasa vs. Serghei Spivak
Luke Jumeau vs. Dhiego Lima
Holly Holm vs. Raquel Pennington

Novosti o UFC borbama pratite na portal GOL.hr te u sportskom dijelu Dnevnika Nove TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju