Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Jelena Žnidarić, to joj je pravo ime, ali je većini poznata kao ZSA ZSA. Ova je glazbenica - skromna, pametna, dobro odgojena i samosvjesna djevojka. Jednim iskrenim potezom, prije dvije i pol godine na Instagramu je stvorila veliku zajednicu ljudi koji je i danas podržavaju te imaju sličan zdravstveni problem. O svemu više u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat!

 

Dok gledamo filmove i serije ponekad se dogodi da nismo sigurni što je fikcija, a što stvarnost? Nama se to dogodilo gledajući jednu seriju. Radnja se događa u Španjolskoj, a glavni je lik otišao u ljekarnu i testirao se na HIV. Ponukani time istražili smo, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, može li se to napraviti i u Hrvatskoj te koji se sve testovi mogu pronaći u ljekarnama?

Malo tko se nije susreo sa streptokoknom upalom. Ima ih više, no mi govorimo o šarlahu. Osim jake upale grla, specifičan je i neugodan zbog osipa koji se razvije tijekom bolesti. O drugim simptomima, ali i liječenju šarlaha više doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

Epidemiologija, mikorbiologija, serologija i drugi slični nazivi često zbunjuju ljude. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat govorimo o serološkim pretragama! Što nam otkrivaju, zašto su važne te po čemu se razlikuju od ostalih pretraga?

Jedna od tema u ovotjednom Zdravlju na kvadrat je i vježbanje! Ne, nećemo tražiti od Vas da vježbate uz TV ekran, ali zamolit ćemo Vas da pozorno poslušate zašto je važno kretati se i vježbati. Doznajte i koliko vremena trebate vježbati kako bi izgubili kalorije koje ste dobili ako ste pojeli npr. jednu čokoladicu punu šećera.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju