Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Vjerojatno ste čuli kako Španjolska, prva u Europi, planira uvesti menstrualno bolovanje. Upravo nas je ta informacija potaknula da posjetimo ginekologinje i upitamo zbog čega su mnogim ženama menstruacije bolne? Smatra se kako ovakvu bol osjeća od 50 do 60 % žena! U ovotjednom Zdravlju na kvadrat pitanje za vas; mislite li da i Hrvatska treba slijediti primjer Španjolske?

 

Izgubili ste kilograme nakon poroda, ali trbuh je ostao. Možda ste jedna od 60% žena koje u prvih godinu dana nakon poroda imaju dijastazu. Ne znate što je dijastaza? Odgovor potražite u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

 

Kada je riječ o masnom tkivu, postoje dvije vrste. Jedna je npr. trbušna masnoća, za koju se možete uštipnuti, a druga je je visceralna mast, masnoća koja se nalazi duboko u trbušnoj šupljini. Visceralna masnoća nalazi se ispod mišićnog sloja i oblaže organe poput jetre, bubrega, srca i gušterače. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat donosimo odgovor na pitanje: Koje opasnosti po naše zdravlje ima upravo ova masnoća?

 

Grickanje noktiju počinje već u djetinjstvu, a kad se nastavi i u odrasloj dobi, može prerasti u ozbiljan problem. U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat doznajte zašto je ta radnja povezana s našim psihološkim stanjem i kako riješiti problem grickanja noktiju?

 

U Dubrovačkoj Republici s naklonošću se gledalo na ljude koji su zločine počinili kad je bilo jugo. U nekim se državama i danas izbjegava izvođenje operacija tijekom nepovoljne biometeorološke situacije. Ako i vi osjećate promjene vremena, onda ste meteoropat. Što vam može biti od pomoći u takvoj situaciji pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

 

Popustila je priča oko Covida-19 i ostaje nam nadati se kako se scene koje smo gledali neće ponoviti. Situacija se vratila u nazovimo to tako „staro normalno“, pa slijedom toga se i sve više ljudi odlučuje na putovanja, što po Europi, što diljem svijeta. Opreza na putovanjima nikad dosta, posebno onog za zdravlje. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat pogledajte što epidemiolozi kažu: Kako se pripremiti za put i kako sačuvati zdravlje?

Emisiju "Zdravlje na kvadrat" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju