Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

U zimskim mjesecima češće se obolijeva od gripe i drugih virusnih respiratornih infekcija koje nerijetko prethode upali pluća. Upala pluća, odnosno pneumonija, vrlo je opasna za osobe starije od 65 godina. Primarijus Rok Čivljak, u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat objasnio nam je da nije svaka upala pluća ista, kao ni načini liječenja.Rak debelog crijeva moguće je otkriti znatno prije pojave prvih uočljivih simptoma bolesti, ali zato je važno redovito kontroliranje. Zagrebačka županija u programu ranog otkrivanja raka debelog crijeva skrbi za oko 113 tisuća osoba u dobi od 50. do 74. godine. Zašto je prevencija bitna i što može spriječiti, doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.Meningitis je bolest karakterizirana upalom ovojnica mozga i kralježnične moždine. Uzrokuju ga virusi, bakterije, gljivice i iritativno djelovanje kemijskih supstancija. Koji ga simptomi obilježavaju, tko najčešće obolijeva i kako se liječi meningitis, doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.


Kad govorimo o upali krajnika obično podrazumijevamo upalu ždrijela, krajnika i limfnih čvorova na vratu. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat saznali smo koji su još simptomi i zašto s krajnicima najviše problema imaju djeca. Odgovore ima liječnik Goran Geber iz KBC-a „Sestre milosrdnice“.

Sluznica nosa osigurava grijanje, vlaženje i pročišćavanje udahnutog zraka. Ona može zaustaviti većinu čestica prašine i bakterija. No kada nije dobro hidrirana, ta se funkcija smanjuje pa virusi i bakterije lakše prodiru u organizam. Kako sluznicu pravilno hidrirati doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.U današnje vrijeme kada su estetska kirurgija, dermatologija i kozmetologija u velikom uzletu, potreba mikropigmentacije sve je veća. Uz to, jednostavno i bezbolno korigirati se mogu problemi nastali kod estetskih zahvata, vitiliga, sitni ožiljci na licu i tijelu, ublažiti problem tzv. zečje usne, ali i još mnogo toga. O mikropigmentaciji više doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju