Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Akutni napad bubrežnog kamenca izrazito je jaka bol, jedna od najjačih koju čovjek može iskusiti. No, dobra je vijest da većina pacijenata ima samo jedan napadaj u životu. Jeste li znali da probleme s bubrežnim kamencima mogu imati čak i djeca? Više detalja o ovoj temi pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!

Naša sugovornica, liječnica Iva Dediol, u jednoj od epizoda Zdravlja na kvadrat ispričala nam je kako bi Vas iznenadio broj ljudi koji se bore sa znojnim stopalima i neobično jakim mirisom stopala. Zato ćemo ponoviti reportažu koja je prikupila gomilu Vaših komentara.

Svaki dom treba imati „kućnu ljekarnu“ u kojoj bi se nalazili lijekovi i medicinski proizvodi, koji mogu biti od koristi u situacijama kada si možemo pomoći sami, bez odlaska liječniku. Pri punjenju kućne ljekarne važno je znati što imati u njoj, kako ju čuvati i na što pripaziti? Još jedna reportaža u Zdravlju na kvadrat koja je prikupila puno Vaših lajkova na društvenim mrežama Nove TV.

Vremena su frustrirajuća i mnoge ljude plaše. Kovid,
potresi, rat u Ukrajini, prijetnja nukleranim naoružjem. Poskupljenja, priče o nestašicama. Niz loših vijesti mogao bi se nastaviti. Zato smo u jednoj od epizoda Zdravlja na kvadrat upitali našeg sugovornika - kakvo nam je mentalno stanje nacije?

Jedna tema koja Vas je posebno zanimala! Može li spolni odnos tijekom trudnoće ozlijediti dijete? Je li obavljanje velike nužde tijekom poroda normalno? Kad nestaju strije nakon poroda? Zašto rodilje često budu depresivne? U ovotjednom Zdravlju na kvadrat ponovit ćemo priču o trudnicama i rodiljama!

Urasle dlačice najčešće nastaju kao posljedica brijanja ili depilacije. Umjesto da izbiju na površinu kože, one rastu ispod, što dovodi do neugodnih reakcija kože poput iritacije i crvenila. Što nikako ne preporučuju dermatolozi, a što da? To je još jedna od reportaža u Zdravlju na kvadrat koja Vas je zanimala. Zato ćemo je pogledati u ovotjednoj epizodi još jednom!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju