Više doznajte u ovotjednoj emisiji Zdravlja na kvadrat!

Hoću li se zbog kontracepcijskih pilula udebljati, odlakaviti, i hoću li ikad roditi dijete? To su pitanja koja mlade djevojke često postavljaju ginekolozima. Koliko žena koristi metodu kontracepcije i kakvo je stanje s maloljetničkim trudnoćama u Hrvatskoj, u novom Zdravlju na kvadrat, otkrila nam je ginekologinja Nives Šikanić Dugić.

Upala sinusa ili sinusitis najčešće se javlja u kombinaciji s upalom nosne sluznice. Uzroci zadebljanja sluznice mogu biti razni, od bakterija, virusa do alergija. U ovotjednoj reportaži Zdravlja na kvadrat govorimo o simptomima i liječenju sinusa!

 

Što je veganska prehrana? Što jedu vegani? Koji su benefiti, a koje opasnosti ovakve prehrane? Je li veganska prehrana skupa? Je li ju teško pratiti? Pitanja je niz, a odgovore u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat ima naša nutricionistica Sanja Jelušić.

 

Hipofosfatemični rahitis je poremećaj obilježen hipofosfatemijom, poremećenom crijevnom apsorpcijom i rahitisom. Simptomi su bol u kostima, prijelomi, i poremećaji tjelesnog rasta. O ovoj iznimno rijetkoj bolesti, koja uglavnom zahvaća neku djecu, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, govorit će nam profesor doktor Ivo Barić.

 

Nadutost u trbuhu, i simptomi koji su vezani uz nadutost u trbuhu, uglavnom se javljaju zbog suvremenog načina života. Koliko takvi simptomi mogu biti problematični, ali i neugodni te kako ih spriječiti? Pogledajte u novoj reportaži u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!

Kažu da su bolovi o kojima ćemo govoriti jedni od najjačih koje ljudsko tijelo može iskusiti. Kad bubrežni kamenci zapnu u mokraćovodu onda nastaje oštra, jaka i tupa bol. Na sreću, većina bubrežnih kamenaca, najčešće izađu iz tijela sami od sebe, bez intervencije liječnika. No da je ponekad intervencija liječnika obvezna pogledajte u novom izdanju emisije Zdravlje na kvadrat.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju