Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Psorijaza je kronična upalna bolest kože koja se najčešće manifestira mrljama s izraženim granicama koje mogu biti ružičaste ili sive boje sa srebrnkastom ljuskavom kožom. Od ove bolesti boluje oko 3 posto svjetske populacije, a u Hrvatskoj od nje boluje oko 1,7 posto stanovništva. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat potražili smo odgovor kako se liječi ova bolest.

Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke obuhvaćene su sve žene u dobi od 50 do 69 godina. U okviru programa žene se pozivaju na besplatni mamografski pregled svake dvije godine, a prvi mamografski pregled svaka žena treba napraviti između 38. i 40. godine života. Više o važnosti preventivnog pregleda doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

Rak jetre većinom se očituje nespecifičnim simptomima čime se odgađa dijagnoza. Najčešće kliničke manifestacije su bol u trbuhu, gubitak tjelesne težine, tvorba u gornjem desnom kvadrantu, a moguća je i vrućica. Kod većine pacijenata karcinom se kasno otkrije. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat potražili smo kakve su prognoze i načini liječenja kada se otkrije rak jetre.

Menopauza je period života žene koji nastupa zadnjom menstruacijom i označava završetak reprodukcijskog ciklusa. Prosječna dob u kojoj žene ulaze u menopauzu je oko 50. godine života, a u prosjeku žena u razdoblju menopauze provede jednu trećinu života. Kako se žene nose s ovom pojavom doznajte u novom izdanju Zdravlja na kvadrat.

Cirkulacija muči veliki broj ljudi. Od neugodnog osjećaja hladnih ruku i nogu pate mnogi pa tada treba zatražiti mišljenje liječnika. Kvalitetna dijagnostika je najbitnija u liječenju cirkulacije. U Zdravlju na kvadrat liječnik poručuje: „Na oprezu treba biti, ali se ne treba plašiti“.

U ovotjednom Zdravlju na kvadrat govorit ćemo o imunitetu. Možemo li suplementacijom podržati naš imunološki obrambeni sustav? Koji pripravci, preparati, vitamini i minerali mogu najbolje pomoći i podržati imunološku obranu?

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju