Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Albert Einstein je rekao kako je ludilo neprestano ponavljanje jedne te iste stvari uz očekivanje drukčijih rezultata. Osobe s psihičkim poremećajima te osobe koje djeluju drukčije ljudi, često, nazivaju ludima. Zašto su takve osobe stigmatizirane i postoji li uopće dijagnoza ludila, doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

 

Čukalj je najčešća koštana deformacija u području stopala. Može izazvati jake bolove, ali i otežano kretanje u određenoj obući. Bol uzrokovana čukljem može se ublažiti terapijom, no oblik stopala se može promijeniti samo operacijom. Više o ovoj temi doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

 

Celijakija je jedna od najčešćih gastroenteroloških bolesti. Osobe koje imaju celijakiju, ne podnose gluten. Zbog raznolikih simptoma, ova bolest često ostane nedijagnosticirana. Nije izlječiva, ali može se držati pod kontrolom bezglutenskom prehranom. Kako se hraniti i koje propuste, najčešće naprave oboljeli od celijakije, pogledajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

 

Upala krajnika vrlo je česta kod djece, i najčešće se manifestira u obliku angine. Kad su upale česte, krajnike se mora odstraniti. Odgovore na pitanja koliko traje oporavak i koju hranu treba konzumirati nakon operativnog zahvata možete čuti u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

 

Njezine simptome opisao je otac medicine Hipokrat. Migrena je bol koja se javlja u jednoj polovici glave. Češće od nje pate žene, a ne treba je miješati s običnom glavoboljom. Za nju je uglavnom karakteristično da traje od 4 do 72 sata i ima neke tipične simptome. Koje? Odgovore doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

 

Može nam se dogoditi u bilo kojem trenutku života, a genetika može utjecati na njezinu pojavu. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat govorit ćemo o alergijama i to onim proljetnim. Za alergičare najgori su ožujak i travanj, u kojem je koncentracija peludi izrazito visoka pa stvara goleme probleme.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju