Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Živimo u doba koje je za mnoge frustrirajuće, uznemirujuće. Tu su događaji koje nismo mogli predvidjeti, a ni pripremiti se za njih. Potres, Covid, rat, skok cijena, moguće nestašice, financijska kriza, uz to, i privatni problemi. Sve to pravi golemi udar na naš mentalni sustav. O mentalnom stanju nacije i samopomoći, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, razgovarali smo s psihologinjom Leom Maričić!

 

Bolest o kojoj ćemo govoriti u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat, uglavnom, ne uzrokuje bol što odgađa javljanje bolesnika liječniku. No broj oboljelih od raka mokraćnog mjehura, iz godine u godinu, raste! Godišnje se registrira između 700 i 800 novih karcinoma kod muškaraca i negdje oko 280 kod žena.

 

Zdravlje i zdrava prehrana idu jedno uz drugo. Baš ta - zdrava prehrana, sačuvat će naš imunosni sustav i pomoći u obrani organizma od raznih virusa i bakterija. Budući da živimo u čudnim i teškim vremenima, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, pitali smo nutricionista da nam predloži pet namirnica koje su odlične za naš imunitet, a da ih imamo u našem podneblju.

 

Prate ju mučnina, povraćanje, proljev. Nakon što ste se zarazili, pojavit će se nakon nekoliko dana. Česta je među djecom, no ni odrasli nisu imuni. Naš sugovornik, liječnik Dragan Soldo, u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat, dao je savjete kako se liječiti i koje namirnice izbjegavati ako vas muči crijevna viroza!

 

Koža pamti sve "grijehe" koje smo joj priredili: Lošu hranu, pretjerano izlaganje suncu, stres, pušenje i loše navike! Kasnije nam ta ista koža sve vraća pojavom bora, gubitkom tonusa, tamnim mrljama i preranim starenjem. Da bi vam kako tako pomogli, u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat, potražili smo savjete - kako kožu pripremiti za sunce i toplije dane?

 

Bolest zahvaća od 1 do 2 posto europske populacije i najčešće se pojavljuje između 10. i 30. godine života. Stres, sunčane opekline te neke traume, mogu utjecati na neposrednu pojavu ove bolesti. Postoji, nažalost, stigma od strane nekih ljudi, uglavnom zbog nerazumijevanja i raširenih mitova koji su još uvijek tu. U Zdravlju na kvadrat govorit ćemo o stigmi prema ljudima koji imaju Vitiligo!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju