Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Empatija je razumijevanje tuđih osjećanja i stanja uz poštivanje onoga što drugi proživljavaju. Uz prisutnost empatije možemo smanjiti potencijalno nasilje i zajedno raditi na društvu u kojem će nulta tolerancija na bilo koji oblik nasilja, a posebno na onaj u obitelji i nad djecom, biti imperativ. Nasilje nad drugom osobom, nažalost dovodi do niza psihičkih problema koji mogu biti ključni okidač za niz drugih oboljenja. Više o kampanji #empatijasada doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

 

Infekcije u trudnoći nisu rijetka pojava, a u slučaju nepravovremenog liječenja mogu ozbiljno ugroziti trudnoću te dovesti do spontanog pobačaja ili prijevremenog poroda. Koji su uzročnici infekcija te kako ih spriječiti doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

Zima i hladno vrijeme mogu dovesti do isušivanja kože, iritacija i ekcema. Kako bismo to spriječili, potrebno je koristiti dobre proizvode za hidrataciju. Koje? Pogledajte u novom izdanju Zdravlja na kvadrat.

Prolazna i povremena nesanica najčešće ne zahtijevaju liječenje budući da epizode traju samo nekoliko dana. Liječenje kronične nesanice nešto je kompliciranije i tu treba zatražiti pomoć liječnika. Kako se liječi kronična nesanica otkriva liječnik u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

Prema definiciji, suplementi ili dodaci prehrani su sve one aktivne tvari koje se uzimaju na usta sa svrhom obogaćivanja prehrane, pojačanja snage i povećanja mišićne mase, ali uz preduvjet da nije lijek. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat istraživali smo zašto su danas dodaci prehrani toliko popularni, a prije 40-50 godina se nisu niti spominjali.

Većina ljudi u razvijenom svijetu, 90 % svog života živi i radi u zatvorenom prostoru. Zato su izloženi uvjetima koji mogu loše utjecati na njihovo zdravlje, prvenstveno radi kvalitete zraka. Grad Zaprešić je u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo ZG županije, u nekoliko vrtića i škola postavio senzore kojima se prati temperatura, vlažnost i koncentracija CO2 u zraku. Što su mjerenja pokazala, pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju