Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Poznata je po mnogim ulogama, kako kazališnim tako i televizijskim. Bavi se i pjevanjem. Ponosno nosi svoje godine i pričat će Vam o njima. Kako održava liniju, vježba li, na koje tretmane odlazi, kako se hrani? Je li joj zdravlje dobro? U ovotjednom Zdravlju na kvadrat gošća je Mila Elegović!



Sigurno ste se zapitali kako netko, po rođenju, ima plavu, smeđu, crnu, ili riđu boju kose? Naše genetsko nasljeđe je ono zbog čega imamo nijansu kose, odnosno za sve je kriva kombinacija gena naših roditelja. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat Istraživali smo - zašto netko rano dobije sijede, a netko u dubokoj starosti?

 

Suho oko ili sindrom suhog oka je posljedica smanjene kvalitete ili količine suza, što rezultira nedovoljnim podmazivanjem i vlaženjem površine oka. Posljedice mogu biti blage, a mogu se razviti i upalne promjene. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat pogledajte kako spriječiti suhoću oka?



Zima, niske temperature, smrznuto lice ali i ruke. Neke osobe imaju alergiju na hladnoću. Kako si pomoći? U Zdravlju na kvadrat odgovore ima liječnica Klaudija Šebetić! 



Zamrzavanje hrane uvijek izaziva polemike. Što se smije zamrzavati, a što ne? Koliko dugo pojedine namirnice smiju biti u ledenici? Kako zamrzavati? Gubi li se time hranjiva vrijednost? Pitanja je puno, a odgovore i savjete poslušajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.



Monitoring voda predstavlja sustavno praćenje kvalitete i zdravstvene ispravnosti vode namijenjene ljudskoj potrošnji. Provodi se u cijeloj Hrvatskoj. Novinarka Mirna Kozina provela je dan s djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije kako bi, za gledatelje Zdravlja na kvadrat, pratila analiziranje uzoraka vode. 



Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju