Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Vjeruje prirodnim proizvodima, a energiju puni šetnjama u prirodi, u razgovoru s prijateljima i tišini. Voli životinje, vježba pilates i jogu i redovito ide na akupunkturu. Gošća u ovotjednom Zdravlju na kvadrat je voditeljica Mia Kovačić.


Često se može čuti izreka izreka “dobit ću čir na želucu od muke”. Ona upućuje na to da čir na želucu uzrokuje upravo stres. No, manje je poznato kako ga uzrokuje jedna bakterija te prekomjerno korištenje analgetika. Više o tome doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

Teško ih se dijagnosticira. Najčešće za njih nema lijeka, a pojavljuju se već u dječjoj dobi. S rijetkim bolestima teško se nositi oboljelima, ali i njihovim najbližima. Kvaliteta života oboljele osobe ne ovisi o težini njezine bolesti, već o kvaliteti zdravstvene skrbi koju dobiva te razumijevanju i podršci okoline. Rijetke bolesti tema su ovotjednog Zdravlja na kvadrat.

Jeste li znali da čovjek prosječno trepne od 15 do 20 puta u minuti? Na godišnjoj razini to je od 5 do 7 milijuna treptaja. Sasvim logično je da se oči zbog goleme količine treptaja suše, a posebno u ovim zimskim danima. Kako si pomoći, savjete otkriva oftamolog u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

Imunološki pregledi su usmjereni na ispitivanje obrambenih sposobnosti organizma, kao i na dokazivanje različitih bolesti imunosnog sustava. Serološkim metodama pregleda krvi, dokazuje se mogućnost infekcije i identificiraju njezini uzročnici. Više o serološkim pretragama pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju