Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

 Po struci je profesor kineziologije. Od tinejdžerskih dana počeo se baviti manekenstvom te je postao Mister turizma pa Mister Hrvatske. Nakon toga otvaraju mu se putevi televizijskog ekrana, no prva ljubav zauvijek ostaje sport! U ovotjednom Zdravlju na kvadrat, u sportskom izdanju, gledamo Marija Valentnića! 

Slušali ste, ili čitali, proteklih tjedana ovakve vijesti: „Ljudi opustošili ljekarne nakon poruke ministarstva, budite spremni, upute su vrlo jasne - kupite tablete joda.“ Dobro je! Takve vijesti nisu vezane za Hrvatsku već Finsku, Poljsku, ili Ukrajinu. Za što se zapravo koriste tablete joda u medicini, i kome su potrebne, kome nisu, i zašto mogu biti opasne? Odgovore pogledajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat!

U ovotjednom Zdravlju na kvadrat jedna tema za žene. I to one koje su u postmenopauzi! To je neobičan i osjetljiv period života kod žena. Definiraju ga brojne promjene. Čak 10% žena tijekom postmenopauze ima krvarenja! Je li to razlog za brigu i kada se obratiti liječniku? 

Sve bolesti počinju u crijevima. To je tvrdio Hipokrat prije 2500 godina, kada još potpuno nije poznavao anatomiju crijeva. Kada naša crijeva ne rade dobro i kada im je poremećena mikroflora, onda nastaju golemi problemi. O kakvim je problemima riječ i kako ih riješiti pogledajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat! 

Svaki dom treba imati „kućnu ljekarnu“ u kojoj trebaju biti lijekovi i medicinski proizvode koji su od koristi u situacijama kada si možemo pomoći bez odlaska liječniku. Pri punjenju kućne ljekarne važno je znati što imati u njoj, kako ju čuvati i na što pripaziti. U Zdravlju na kvadrat donosimo Vam neke savjete! 

Na spomen leda većini ljeto pada na pamet. Omiljeni napitak i puna čaša ledenih kockica koje će Vas rashladiti. Uz led, tako vežemo osjećaj užitka i ugode, no vjerojatno niste nikada razmišljali krije li ta kockica leda i neke opasnosti? E pa krije, i to mnoge! Koje? Pogledajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat! 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju