Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Oduvijek je bio aktivan na različitim područjima. Poznat je kao ekonomist i sveučilišni profesor, a mnogi ga znaju i po njegovoj političkoj karijeri. Zna li kuhati, što voli jesti, koje sportove voli, je li sportski aktivan i koliko je zdrav? Ima toga još, a više otkriva Ljubo Jurčić u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

  


Tema ovotjednog izdanja Zdravlja na kvadrat ponovno je prehrana, ali ovoga puta unos soli u organizam. Iako je sol tijelu potrebna, njezin pretjeran unos može dovesti do niza zdravstvenih problema. Soli se ne treba plašiti, ali je treba konzumirati umjereno i u skladu s preporukama. U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat pogledajte savjete nutricionistice!

 


Sindrom iritabilnog crijeva spada u najčešće probavne poremećaje te predstavlja čest problem mnogima. Smatra se da 40 posto pojedinaca koji zadovoljavaju dijagnostičke kriterije za sindrom iritabilnog crijeva nema ustanovljenu dijagnozu. Tko obolijeva od sindroma iritabilnog crijeva i kako si pomoći, doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!

      


U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat pogledajte reportažu o bolesti modernog doba – laringofaringelanom refluksu! Žgaravica, bol u prsima, štucanje, promuklost, kronični laringitis, kašalj, oštećenje zubiju te prekomjerno lučenje sline. Sve su to simptomi. Kako si olakšati ovo stanje? Saznajte u ovotjednoj emisiji.

 


Voda pokriva više od 70 posto zemljine površine i nužna je za život kakav poznajemo. Da bi je mogli koristiti za piće, provode se istraživanja ispravnosti. U službi za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije brinu o zdravlju, pa svakodnevno provjeravaju ispravnost vode. U Zdravlju na kvadrat pogledajte na koji način to rade.

                                                                           


Loša kvaliteta vanjskog zraka je problem, ali kada u zatvorenom prostoru provodimo većinu vremena, a to je i do 90 posto, potrebno je kvalitetno rješenje kako bismo osigurali zdrav život. Ove nedjelje saznajte sve o problemu pojačane koncentracije različitih štetnih čestica u zraku u zatvorenom prostoru i mogućim oboljenjima zbog toga!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju