Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Jeste li čuli za „Šetnicu zdravlja“ u Selcu? Jeste li čuli za Terme Selce - centar zdravlja i sporta u srcu crikveničke rivijere koji nastavlja stoljetnu tradiciju zdravstvenog turizma ovog kraja? Prevencija, dijagnostika i rehabilitacija uz miris mora i blagodati klime. O svemu više doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat od primarijus Vlaste Brozičević.

 

Udarac u glavu često dovodi do potresa mozga. Neurokirurzi ga dijele na lakši i teži, a koji su simptomi potresa mozga, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat odgovorit će dva vrsna neurokirurga – Krešimir Rotim i Tomislav Sajko.

Na godinu ih se u Hrvatskoj napravi oko 10 tisuća, a u svijetu na milijune. Govorimo o estetskim zahvatima. Samo zahvat povećanja grudi godišnje u svijetu napravi oko milijun i pol žena, a tu su još zahvati smanjivanja grudi, blefaroplastika, korekcija nosa, ušiju, liposukcija, ali i oni manje invazivni – korekcije botoksom i hijaluronskim filerima. Puno zanimljivih činjenica o ovoj neiscrpnoj temi saznajte u novom izdanju Zdravlja na kvadrat.

Možete li se udebljati ako pijete dosta piva? Koliko pivo sadrži kalorija i je li istina ili zabluda da od njega možete dobiti takozvani „pivski trbuh“? Ako ste žena i želite zadržati vitku liniju, koliko piva vašoj liniji ne može naškoditi? Toliko pivskih pitanja, a odgovori se nalaze u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

Kada je opseg pokreta ramena smanjen liječnici to zovu smrznuto rame. Stanje uzrokuje ukočenost i bol, a u oporavku pomaže fizikalna terapija te u krajnjem slučaju kirurški zahvat. Još informacija o smrznutom ramenu doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

Starije osobe jedna su od najrizičnijih skupina tijekom pandemije koronavirusa. Kako taj virus ne bi došao u domove za starije i nemoćne izdane su posebne upute. Epidemiolozi Zavoda ja javno zdravstvo Zagrebačke županije redovito na terenu prate situaciju, ali i procijepljenost starijih osoba. Koji su rezultati saznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju