Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Od 2016. godine ona je prva žena neurokirurg u Hrvatskoj! Cijenjena je među svojim kolegama, ali i pacijentima, no kako kaže i danas naiđe na ljude koji govore: „A vi ćete me operirati, a ne liječnik?“ Priznala je kako neki ljudi još uvijek imaju predrasude! Što sve radi u svojoj struci, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, ispričala nam je mlada liječnica Nikolina Sesar!

Na godinu trepnemo od 5 do 7 milijuna puta. Dakle, naše su oči, a da toga nismo ni svjesni, jedan golemi, nazovimo to tako, stroj. Svaki stroj, vremenom se troši, pa tako i naše oči. Kako spriječiti bolest suhog oka doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat! 

Lokomotorni sustav služi nam za kretanje. Čine ga kosti, mišići te spojevi među kostima. Kad je za postavljanje dijagnoze, kod problema s lokomotornim sustavom, potrebno napraviti rendgensku sliku, kad magnetsku rezonanciju ili ultrazvučni pregled? Te odgovore potražite u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat!

Jeste li znali da svakog dana, čovjek udahne više od 11 tisuća litara zraka? Ma koliko nam zrak izgledao čist u njemu se nalazi čitav niz različitih sitnih čestica. Od standardne prašine, različitih zrnaca zemlje do pijeska. Tu su i mnogi mikroorganizmi, bakterije, virusi, plijesni, gljivice, pelud, i različiti drugi alergeni koji svi skupa mogu utjecati na zdravlje čovjeka koji boravi u zatvorenom prostoru! Kako si pomoći? Odgovore ima nova epizoda Zdravlja na kvadrat! 

Bliži nam se kraj ove sezone Zdravlja na kvadrat pa ćemo zbog toga napraviti još jedan mali podsjetnik. Puno je javnih osoba prošlo kroz ovu emisiju, i govorilo o prehrani, sportu, zdravlju, stilu života! Odlučili smo, i ovoga puta, izdvojiti najzanimljivije detalje! Pogledajte ih u ovotjednom Zdravlju na kvadrat! 

 

 

 

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju