Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Tuširate se svaki dan? Bez brige, niste jedini. Ali pitanje je, je li vam to zaista potrebno i koliko je to zdravo za vašu kožu? Obično svakodnevno tuširanje započne oko puberteta i traje cijeli život. Radi se zapravo o navici i nekim društvenim normama. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat, pogledajte što pokazuju istraživanja o svakodnevnom tuširanju i što o tomu kažu dermatolozi?

 

Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca uživaju u ljubavi i pažnji koju dobivaju od svojih krznenih prijatelja. Poljubac psa ili ugriz mačića čine se slatkima i bezopasnima, ali oni nam tako mogu prenijeti i neke bolesti. Koje sve bolesti možemo dobiti od pasa, mačaka i ptica, doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

U doba Grka koristila se za masažu protiv reumatskih bolova. Danas se, također, uvelike koristi u narodnoj medicini. Primjenjuje se kod slabokrvnih osoba jer utječe na stvaranje većeg broja crvenih krvnih zrnaca. Iznimno je i jak diuretik, ali uz ljekovita, ima i jestiva svojstva. U ovotjednoj epizodi Zdravlja na kvadrat pogledajte reportažu o koprivi!

Epilepsija je jedna od najčešćih bolesti u neurologiji. Epileptični napadaji predstavljaju ozbiljan medicinski problem te narušavaju svakodnevni život. Postoji više tipova epileptičnih napadaja, a jednog ste sigurno već iskusili. No to ne znači da i vi bolujete od epilepsije. Više o ovoj temi u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

Autoimune bolesti nastaju kada se poremeti osjetljiva ravnoteža imunosnog sustava u organizmu. Za njih se kaže da su bolesti civiliziranoga svijeta. Od autoimunih bolesti češće obolijevaju žene. Statistike kažu i do 80 posto. Koje su to autoimune bolesti i koliko ih ima, doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

S približavanjem toplijeg vremena te preodijevanja u laganiju odjeću sve više ljudi želi smršavjeti. Ako želite skinuti nekoliko kilograma u području trbuha, dobro je znati nešto o prehrambenim navikama, ali i nekoliko vježbi, koje vam mogu biti od koristi. O prehrani i vježbanju za ravan trbuh više informacija doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju