Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Podatak kojim se baš i ne možemo pohvaliti! Prema istraživanjima, kada je u pitanju higijena, pri samom smo dnu europske ljestvice. Mnogima pasta za zube traje i po godinu dana, kao i četkica za zube. Uz to, raspitali smo se: Koliko je često potrebno mijenjati posteljinu, pidžamu, donje rublje? U ovotjednom Zdravlju na kvadrat dosta zanimljivih podataka, ali i činjenica o higijeni u Hrvata.

 

Kardiovaskularne bolesti najčešći su uzrok smrtnosti u cijelome svijetu. Rizik se povećava s lošim životnim navikama, ali i s godinama. Kod muškaraca rizik počinje rasti iza četrdesete, kod žena iza pedesete godine života. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat pogledajte koji su to rizični čimbenici za razvoj ovih bolesti?

 

Bez boje je, okusa, mirisa! Ne vidi se, a svugdje je. Vremenom zbog nje postajemo nervozniji, razdražljiviji i slabije spavamo. To je buka. Kontinuirana buka jača od 86 decibela u trajanju od osam sati već oštećuje sluh. Možemo li reći da buka boli? Odgovor doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

 

Zglob koljena jedan je od najvećih i najvažnijih zglobova u našem tijelu. Bol u koljenu uobičajena je pojava koja pogađa ljude svih dobnih skupina. Može biti posljedica ozljede, poput napuknutog ligamenta ili oštećene hrskavice, medicinskih stanja, uključujući artritis, giht, infekcije ili višak kilograma. U Zdravlju na kvadrat istražili smo kako se liječi bol u koljenu?

 

Sigurno ste nekad čuli poštapalicu “dobit ću čir na želucu od muke”. Ona upućuje na to da čir na želucu uzrokuje upravo stres. No, manje je poznato kako čir na želucu uzrokuje bakterija Helicobacter pylori i prekomjerno korištenje analgetika. Više o čiru na želucu doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

 

Kako smo i obećali prije dva tjedna, u ovom ćemo mjesecu ponovno govoriti o štitnjači, maloj žlijezdi leptirastog oblika koja se nalazi tik pod kožom prednjeg dijela vrata. Nju nazivaju energetskom centralom našeg organizma koja nas štiti i utječe na sve metaboličke procese u tijelu. Što kad dođe do poremećaja rada štitnjače? Odgovore doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

 

Emisiju "Zdravlje na kvadrat" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju