Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Ukoliko ste se vašem liječniku požalili na bol, vjerojatno ste upoznati s klasičnom ljestvicom od 0 do 10, na kojoj 0 znači „ne boli ništa“ i 10 „najgora bol koja se može zamisliti’. Tolerancija na bol referira se na količinu boli koju netko može istrpiti, a da ne padne u nesvijest. O pragu boli i toleranciji na bol, doznajte više u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

 

Promjena boje glasa jedan je od najranijih simptoma raka grla i glasnica. Svake godine u Hrvatskoj se otkrije više od 400 bolesnika s rakom grla - glasnica. Većina bolesnika dolazi u poodmaklim fazama bolesti, iako im njihov promukli glas, često, šalje upozorenje da s njihovim glasnicama nešto nije u redu. Kada je vrijeme za posjet liječniku doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat

 

Znate li da više od 60 posto hrvatskih pacijenata na Internetu traži informacije o svom zdravstvenom stanju. S jedne strane to može biti dobro, no s druge strane može biti jako opasno, jer se na Internetu može pronaći niz netočnih informacija o vašem zdravstvenom stanju. Da vas u zabludu mogu dovesti mnoge zdravstvene Internet informacije, pogledajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

 

Za jednu od tema u ovotjednom Zdravlju na kvadrat mnogi će od odmahnuti rukom. I to, možda, baš prljavom rukom! Mnoga istraživanja pokazuju da se redovitom i pravilnom higijenom ruku broj mikroorganizama može smanjiti od 100 do 1000 puta, a na taj se način pridonosi prevenciji zaraznih bolesti. Imamo priču o higijeni ruku!

 

Česta pojava, koju nekad i liječnici teško prepoznaju, jer misle da se radi o žgaravici. Jeste li čuli za Laringofaringealni refluks? Ako niste, ova epizoda Zdravlja na kvadrat je za vas!

 

Glavobolja, povraćanje, mučnina, proljev, zimica, tresavica, osjećaj slabosti. Sve su to simptomi trovanja hranom. Teško je razlikovati trovanje hranom od želučane viroze, no zato su tu liječnici kako bi riješili dvojbu. Kako točno? Pogledajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju