Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

U ovotjednom Zdravlju na kvadrat gledat ćemo osobu koja se bavi švercom, Petru Masle. Da! Ona je širokom puku poznata Kao Petra iz naše TV serije „Na granici“, no njezino pravo ime je Nadia Cvitanović. Temperamentna, samouvjerena i šarmantna djevojka. Njezin smiješak je njezino glavno oružje i otkad je to osvijestila to i koristi. Kako kuha, vježba, kakvo joj je zdravlje?

Mali rez, manje bolova nakon operacije, brže zacjeljivanje, manji rizik infekcije. Pacijent često odlazi kući istog dana! To su samo neke od prednosti artroskopije. Kakva je to metoda i kako se provodi, pogledajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat!

Kvaliteta zraka koji udišemo u zatvorenom prostoru ima izravan utjecaj na naše zdravlje. Vrlo često u unutarnjem prostoru zrak je i do pet puta zagađeniji od vanjskog. Koji su to najveći zagađivači zraka u zatvorenim prostorima, koliko su štetni za zdravlje, i kako si možemo pomoći? Odgovore donosi nova epizoda Zdravlja na kvadrat!

Što je debljina? Kako ju definiramo? Kako se postavlja dijagnoza debljine? Je li debljina bolest? Koje su posljedice debljine? Može li se debljina liječiti? Puno je to pitanja i zato smo potražili stručnu osobu da nam sve pojasni. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat odgovore ima liječnica Davorka Herman Mahečić!

Početkom godine projekt "Besplatan obrok za sve učenike osnovnih škola" uzburkao je cjelokupnu javnost. Ponajviše škole koje su trebale osmisliti način provedbe. Mi se nećemo baviti tom problematikom. U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat pokazat ćemo vam jedan svijetli primjer škole koja je prepoznala važnost prehrane učenika u školi i prije spominjanog projekta!

 

Terapija matičnim stanicama, poznata i kao regenerativna medicina, potiče reakciju popravljanja oboljelog, disfunkcionalnog ili ozlijeđenog tkiva upotrebom matičnih stanica pacijenta. Niste čuli, zanima vas? E onda pozorno pogledajte ovu reportažu u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju