Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Gljivice na noktima ne predstavljaju samo estetski nedostatak nego mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. To je najčešća bolest noktiju. Infekcija u početku zahvaća samo površinu nokta, a ako se ne liječi, s vremenom može prodrijeti duboko u nokat izazivajući njegovo propadanje. Kako se riješiti ovog problema, pogledajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

 

Postoji nekoliko vrsta artritisa odnosno upala zglobova. Jedan od njih je i giht. Uzrokuje ga nakupljanje kristalića mokraćne kiseline u zglobovima. Statistike pokazuju da muškarci od gihta obolijevaju 20 puta češće nego žene. Zašto? Odgovore pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

 

Jedan od najčešćih strahova u populaciji jest strah od visine. I dok većina ljudi osjeća nelagodu kada se nalaze na visini, kod nekih osoba to prelazi u patološko stanje. Takvo stanje nazivamo fobijom. U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat pitali smo psihologinu – koje sve fobije postoje?

 

Osteoartritis kuka je čest uzrok invaliditeta u odraslih osoba i vodeći uzrok ugradnje umjetnog zgloba kuka. Simptomi da s kukom nešto nije kako treba su bol i osjećaj zakočenosti. Bol se u početku javlja samo pri fizičkom opterećenju, ali u kasnijim fazama bolest je prisutna u mirovanju te noću. Kada ne treba, a kada treba ugraditi umjetni kuk, pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

 

Spolno prenosive bolesti važan su problem zbog velike učestalosti, ali i zbog mogućih trajnih posljedica po reproduktivno zdravlje. Sve se više pojavljuju sifilis, klamidija, gonoreja te humani papilomavirus. U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat zapitali smo se kako se zaštititi, ali i liječiti?

 

Svi znamo kako je najzdravije jesti svježe pripremljene namirnice. Ali zbog ubrzanog stila života i nedostatka vremena, obroci se sve češće podgrijavaju. U Zdravlju na kvadrat stižu informacije kako pravilno podgrijavati hranu?

Emisiju "Zdravlje na kvadrat" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju