Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Zamislite mršavljenje bez gladovanja. I to je moguće. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat predstavit ćemo vam Fitometaboličku dijetu. Osnovni princip dijete je mediteranska prehrana, uz pripravke od čaja, praha i kapi. Više o dijeti doznat ćete od čovjeka koji ju je osmislio, liječnika Vlahe Šapro.

 

Bolest obično, kod većine, počinje s upalom sinusa. Zaštopan nos, puno sluzi, otežano disanje. Govorimo o nosnoj polipozi. Nažalost, to je bolest koja je sklona recidivima, tj. ponovnom nastanku. U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat donosimo odgovore; zašto bolest nastaje, i na koji se način liječi?

 

Krvarenje može biti vanjsko i unutranje, a uz to, razlikujemo kapilarno, vensko te arterijsko krvarenje. Otvorena rana i jako krvarenje zahtijevaju trenutačnu reakciju i zaustavljanje krvarenja na samom mjestu događaja. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat pokazat ćemo vam kako pomoći unesrećenom!

 

U prošloj smo epizodi govorili o začepljenom uhu ili oba uha. U ovoj ćemo epizodi Zdravlja na kvadrat govoriti o upali uha. Virusi i bakterije glavni su krivci za ovu pojavu. Koji su simptomi upale uha, koliko treba mirovati, kako se bolest liječi? Odgovore ima liječnica Lana Kovač Bilić.

 

Većina nutricionista složit će se da je doručak najvažniji dnevni obrok i da je redovito doručkovanje poželjna prehrambena navika. Nakon 8 do 10 sati posta, organizam je ujutro u prvom stadiju gladovanja. Kako reagira naš metabolizam, mozak i tijelo bez prvog dnevnog obroka, pogledajte u novom izdanju emisije Zdravlje na kvadrat.

 

28. veljače obilježen je Međunarodni dan rijetkih bolesti zbog potrebe senzibilizacije društva i upoznavanja s teškoćama s kojima se susreću oboljeli. Ako niste znali, rijetkih bolesti ima puno vrsta. One jesu rijetke, no od njih u Hrvatskoj, procjenjuje se, ima oko 250 tisuća oboljelih. S kojim se problemima susreću, pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju