Jeste li kao Anđela ili kao Josip?

Donosimo tijek odvijanja Stipanovog morbidnog plana:

Ivka, Aljoša i Stipan odlaze u Zagreb kako bi pokušali spriječiti gradnju ceste mitom. Na putu do bolnice, upoznaju skitnicu i prevaranta Stjepana koji se poveže sa Stipanom i pomogne mu riješiti problem izvlaštenja.

Prošlo je par dana i sprema se sahrana za Stipana koji je, ponukan Stjepanovim savjetom, lažirao vlastitu smrt. Smjestio se u kolibi te organizira vlastitu sahranu, a samo Ivka zna za njegov plan. Vinko i Aljoša saznaju važnu vijest da je Stipanovom smrću spriječeno izvlaštenje.

 
Macani i Gotovci su u šoku nakon čitanja Stipanove oporuke. Vinko je povrijeđen što nije jedini nasljednik. Gotovci uskoro shvaćaju kako je nasljedstvo rezervirano za Macana, što bi značilo da bi Aljoša morao promijeniti prezime.

Isprovocirani Aljoša najavi da će ekshumirati Stipana i tako dokazati da je njegov sin. Kad Vinko shvati da Aljoša samo što nije dobio dozvolu za Stipanovu ekshumaciju, brže-bolje odlazi na groblje s puškom kako bi to spriječio. Dolazi i Aljoša s lopatom, zatim Vesna i Jadranka s potrepštinama dok ih skriveni Stipan gleda i čudi se.



Ivka i Stipan shvaćaju da bi se uskoro moglo otkriti da u Stipanovu grobu ne leži on nego Stjepan i kreću u akciju. Ivka zavlači braću i pokušava podmetnuti sudskom vještaku Stipanovu vlas kose umjesto Stjepanove, ali to baš ne ide po planu.


Stipan je ustao iz mrtvih – barem za obitelj. Dok Aljoša, Vinko i Vesna u šoku probavljaju informaciju i skrivaju s Ivkom ranjenog Stipana u kući Macan, Zvone mu je sve bliže. Ddolazi s policijom kod Macana, uvjeren da se Stipan skriva u kući pokušava pronaći bilo kakav trag.



Nakon što uvide da je Stipan živ, Lara i Janko su u šoku. I dok je Lara oduševljena cool didom, Janko je ljut na djeda i na roditelje koji su sve skrivali. Janko pokušava nagovoriti Stipana da pobjegne, ali on to ponosno odbija i odlučuje se suočiti sa mještanima.



 

Želimo čuti vaše mišljenje o svemu ovome. Odgovorite nam u anketi:

 

 

 Seriju "Kumovi" pratite od utorka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV! Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju