Teška životna priča i ljubav koja sve liječi.

 Ove nedjelje počinje treća sezona uspješnog projekta ''Startaj Hrvatska'' koji podržava male poduzetnike u njihovim velikim snovima. I u trećoj sezoni među brojnim prijavama izabrano je osam kandidata koji će svojim primjerom pokazati da se ključ uspjeha krije u hrabrosti, odvažnosti i predanom radu. Iza priče o ''4 mudraca'' stoje supružnici Miroslav i Martina Vuković koji u svojoj maloj pivovari proizvode craft pivo prema tradicionalnoj metodi.

Miroslavu život od samog starta nije bio lagan. Sada 32-godišnjak, djetinjstvo je proveo bez oca, sa samohranom majkom, a neko je vrijeme zbog majčine bolesti živio sa svojom krsnom kumom Gordanom Ugarković i njezinom obitelji. Gordana mu je jedan period bila i skrbnica. ''Bila mi je kao druga majka'', kazao je Miroslav prisjećajući se djetinjstva. Usprkos teškim okolnostima iz svojih najmlađih dana nosi lijepe uspomene. Izrastao je u druželjubivog mladića s kojim se sudbina još jednom poigrala kada je imao 19 godina. Naime, 2009. doživio je prometnu nesreću u kojoj je teško stradao. ''Kad smo došli u bolnicu, bio je neprepoznatljiv'', ispričala je Gordana.
''Najgori dan u mom životu bio je kad sam se četvrti dan probudio iz inducirane kome i kad sam se pogledao u ogledalo - gledao me neki drugi ja'', istaknuo je Miroslav. Veliku su mu podršku dali prijatelji, kako bi što lakše prebrodio teške dane. Prijatelji su prikupili novac i kupili mu auto ''bubu'' te mu pripremili doček iz bolnice. ''Nisam se tome nadao, podrška mi je puno značila''', osvrnuo se on na taj trenutak. Automobilska nesreća bila je najveća prekretnica u njegovom životu, a u teškom oporavku još je više pomogla ljubav. Odabranicu svog srca, Martinu, poznavao je i prije, ali s godinama ih je život razdvojio. ''2009. godine, nekoliko mjeseci nakon nesreće bili smo na jednom koncertu'', ispričala je Martina, dodavši kako se od tada jako zaljubila u njega. ''Martina je svjetlo u mom životu'', kaže Miroslav.

Nakon nekoliko godina veze, Martina se doselila Miroslavu. ''Nismo imali stolić za televizor, pa smo ga stavili na bačvu. Prozori su nam bili propuštali, pa smo stavili najlon na njih. Ja sam to doživljavala filmski, proživljavala sam neku svoju ljubavnu priču'', kazala je Martina. Miroslav je u međuvremenu razvio interese za razne hobije, među ostalim i za kućnim pivarstvom. Prvo je radio na tavanu s improviziranom opremom, a Martina ga je podržala. ''Kad napraviš nešto svojim rukama, probaš to i dobro je, pa daš drugim ljudima i oni probaju to pivo i kažu da to nije loše, to je kao nagrada'', ponosno je rekao Miroslav. Taj svoj hobi pretvorio je u posao i 2021. godine otvorio malu pivovaru u kojoj proizvodi jedno posebno pivo.

Ne propustite prvu emisiju ''Startaj Hrvatska'' ove nedjelje u 16 sati koja donosi nezaboravnu priču Miroslava i Martine Vuković, bračnog para koji stoji iza piva '4 mudraca', te doznajte po čemu je njihovo pivo posebno.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju