Glasovi publike u napetoj završnici emisije od ispadanja spasili Filipa i Paulu

Najmanje bodova žirija u devetoj emisiji Plesa sa zvijezdama, osvojili su Bojana i Gordan, Marko i Gabrijela te Filip i Paula, a to je za njih značilo suočavanje s eliminacijama. Imunitet su od žirija dobili Marko i Gabriela, dok su glasovi publike u napetoj završnici emisije od ispadanja spasili Filipa i Paulu. Stoga su show ovoga puta napustili Bojana i Gordan.

 

Deveta emisija showa ''Plesa sa zvijezdama'' bila je posvećena Euroviziji te su natjecatelji dobro uvježbanim plesnim vještinama i ovoga puta dali sve od sebe kako bi prikupili što više bodova. Žiri su ovoga puta najviše plesnim koracima i izričajem oduševili Pedro i Valentina koji su plesali lyrical. "Meni se jako dopala tjelesnost ove koreografije. Tijelo je plesačev alat, a ti si ga jako dobro izbrusio kroz sve ove emisije. Sad mogu reći da si plesač. Sve je dobro klizilo, vaš odnos, fluid i svaka čast", oduševljena je bila Larisa Lipovac Navojec. "Ja sam rekao već sto puta da vi imate posvećenost plesu i dogodi se bum - euforija", istaknuo je Igor Barberić. "Meni se jako svidjelo to što si svaki pokret učinio laganim, a ono što izgleda lagano u plesu je najteže. Svaka čast, mislim da ti je ovaj ples baš legao", istaknuo je Marko Ciboci koji je jedini od članova žirija ovom plesnom paru dao devet bodova. "Ovo je jedan od onih plesova po kojima će se pamtiti ova sezone", kratka je bila Franka. Za ovaj ples ukupan broj bodova koji su dobili od žirija je 39.

Na taktove nizozemskog eurovizijskog hita, slowfox su zaplesali Jelena i Marko. "Kada se zavrtiš uvijek se zakopaš i staneš, to je fascinantno. Taman kad se odvajaš od njega malo ti se izgubi fokus, ali bravo", pohvalio ih je Ciboci. "Ako sad idemo u sitno, meni se učinilo da je u gornjem dijelu tijela bilo malo stisnuto, ali opet kažem to su detalji. Ovaj donji dio je bio super tehnički izveden i sve je bilo super", nastavila je Larisa. "Vas je toliko predivno gledati i ako postoji tajna uspjeha u Plesu sa zvijezdama mislim da si ga ti prokužila", kazala je Franka. "Jelena mislim da ti je ova uloga u kojoj nisi bila dominantna najbolje pristajala dosad. Umjetnost je dotaknuti drugima dušu, a ti si je večeras dotaknula. Bravo", oduševljen je bio Marko Ciboci. Od žirija su dobili 38 bodova žirija.

Dramatični valcer otplesali su Sandi i Helena. "Pjesma ima postupno ubrzanje ritma i ti si sve to pratio. Jedini mali problem bila je vertikala. Htio bih vidjeti da ti malo više vodiš i pokrećeš sve plesne akcije", osvrnuo se na nastup Marko. "Ova pjesma pokreće vrtuljak emocija i vi ste to uspjeli pretočiti u korake, u izraze lica i to je to po čemu je ova emisija posebna. Bravo i hvala vam", istaknula je Franka, a Igor dodao: "Jedna bitna komponenta plesa je pričanje priče i stvaranje svijeta s publikom koji ste vi uspjeli stvoriti. Ja u tom svijetu želim što duže ostati.". Žiri ih je nagradio s tri desetke i jednom osmicom, odnosno ukupno 39 bodova.

Domenica i Alan plesali su strastveni paso doble, zbog čega se Domenica u devetoj emisiji pretvorila u ''Demonicu''. "Ovo je za mene bio tvoj najuvježbaniji ples. Malo se dvoumim kod tebe, pozitivno mi je to što je izgledalo izvježbano i što si ušla u drugi karakter u kojem te još nismo vidjeli. Ali nedostajao mi je prijeko potrebni shape za paso doble i nisi odradila nijednu flamenco akciju. Mislim da bi ti prelijepo u tome izgledala", poručio je Ciboci. "Svi znamo kako si nježna, kako si fina i svi znamo koliko si se bojala ovog pasa. Ovo možda nije ples koji bi tebi karakterno odgovarao, ali si se borila s njim i izborila i mislim da možeš biti ponosna", istaknula je Franka, a Larisa je dodala: "Mislim da ste sve imali i da ti ova ljutina super stoji. Pokazala si da si vladala tehnikom, malo ti fali čvrstine gore, ali kad podvučem crtu meni je ovo bilo fantastično." Osvojili su 36 bodova žirija.

Jivea su plesali Marko i Gabrijela. "Generalno je super gledati tebe u zadnjih puno epizoda. Po meni je malo nečega nedostajalo, ali da je ovaj jive bio veseo to je sigurno", istaknuo je Ciboci. "Meni je ovo bilo veselo, tehnički dobro izvedeno, skladno. Vidjela sam da je u nekim trenucima bilo problema u ritmu, ali to ću pripisati umoru i bili ste mi super", komentirala je Larisa, a Franka se nadovezala: "Vesela pjesma, tebi svaka čast, slažem se i sa Igorom uvijek uđeš u ulogu i svaka čast." Žiri im je za ovu izvedbu dodijelio 34 boda žirija.

Bojana i Gordan otplesali su cha cha cha. "Sami tvoj uvod je bio odličan i mislim da ga ni sama Tajči ne bi tako dobro izvela. Osim tehničkih aspekata volio bih dalje vidjeti da u latinoameričkim plesovima daš malo više osobnosti", pohvalan je bio Marko Ciboci. "Meni se činilo da ti jako dobro stoji ova uloga koketuše. Ono gdje ja mislim da je bilo malo problema je to uzemljenje, ali rade ti kukovi, imaš liniju, tako da ćemo zanemariti to i meni je ovo bilo jako dobro", istaknula je Larisa Lipovac Navojec. "Bojana kod tebe se osjeti da malo bolje vladaš u standardnim plesovima. Pošto ovo nije tvoja zona komfora mislim da si se jako dobro snašla i izgledaš mi kao curica", komentirala je Franka. "Sve su rekli, malo ti bolje stoji standard. Meni je super onaj tvoj klik koji se desio", istaknuo je Igor Barberić. Svojim su plesom ovoga puta od žirija osvojili 33 boda žirija.

Na ritam sambe plesali su Filip i Paula. "Ja gledam sveukupno. Neko putovanje od prve emisije pa do danas vi ste držali konstantnu i bili ste uvijek na vrhu. Danas je možda veća koncentracija bila na koracima, ali ne mogu zanemariti tu tehniku koju vi imate. Bilo je jako teških koraka i nije lako kao muško plesati s curom da ju cijelo vrijeme zadržiš i da to bude top", objasnila je Larisa Lipovac Navojec, a nastavio Ciboci: "Kod tebe postoji ta fluidnost koje nije nedostajalo, ali nedostajalo je energičnosti." Osvojili su 32 boda žirija.

Vještine plesnih parova testirane su još i u plesnom maratonu. Par koji je posljednji ostao u maratonu dobio je dodatnih sedam bodova, a to su bili Jelena i Marko. Par koji je prvi ispao bili su Bojana i Gordan. Cha cha cha je daljnjeg sudjelovanja u maratonu koštao Filipa i Paulu. Sljedeći su nakon ritmova rumbe plesni podij morali napustiti Marko i Gabrijela, a potom i Domenica i Alan. Duže od njih plesali su Sandi i Helena, nakon kojih je plesni maraton bio gotov i za Pedra i Valentinu.

;
Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju