Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Menstruacija je prirodan, sastavni dio života svake žene. To je značajan period u životnom vijeku svake od njih. Stoga je važno znati bitne činjenice o menstruaciji, ali i ovulaciji, kako bi žene što bolje poznavale sebe i svoje tijelo. Više doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

 

Ambrozija donosi velike muke svima koji su na nju alergični, a takvih je, nažalost, sve veći broj. Njezina pelud predstavlja najjači poznati alergen današnjice. Osim na zdravlje, ima štetni utjecaj na poljoprivredu, ali i turizam. Kako se nositi s alergijom koja počinje upravo ovih dana, doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

 

Izloženost visokim temperaturama može uzrokovati toplinski, iznenadni kolaps organizma. Jako je važno na vrijeme prepoznati simptome jer ovo stanje može biti opasno po život. U ovotjednoj epizodi Zdravlja na kvadrat, pitali smo liječnike kada je vrijeme zatražiti liječničku pomoć?

 

Začin je za slatka i slana jela, a može pomoći kod prehlada, mučnina i artritisa. Đumbir se spominje u kineskim i indijskim medicinskim tekstovima napisanim prije više od dvije tisuće godina. U Aziji se čaj od đumbira preporučuje onima koji pate od migrene. Za što je đumbir još dobar, doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

 

Neuromišićne bolesti su rijetke bolesti čiji simptomi ne moraju biti vidljivi na početku, već se postupno razvijaju. Kod spinalne mišićne atrofije liječenje može u potpunosti zaustaviti progresiju bolesti. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat govorimo o važnosti ranog prepoznavanja neuromišićnih bolesti kod djece.

 

Klima uređaji su danas postali sastavni dio života i gotovo ne možemo zamisliti prostore, pa ni automobile bez njih. Oni nam život čine ugodnijima. Međutim, kao što mogu biti vrlo korisni, klimatizacijski uređaji mogu biti i uzrok nimalo bezopasnih zdravstvenih problema, a u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat istražili smo kojih.

Emisiju "Zdravlje na kvadrat" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju