Urednica nove gospodarske emisije na Novoj TV je Gordana Gelenčer, novinarka s više od dvadeset godina novinarskog iskustva, a u redakciju Informera dolazi iz poslovnog tjednika Lider.

Već je pomalo palo u zaborav što je to Vijeće za gospodarska pitanja Predsjednice RH predložilo od nužnih ekonomskih poteza, no 'Informer' nije zaboravio. Ovaj tjedan ekipa emisije propituje ne samo imaju li preporuke ekonomski smisao, posebice ona o slabljenju kune, nego i koji je domet institucije koja nema snagu izvršne vlasti.



Dok nastojimo pobjeći s ekonomskog začelja Europe, ekonomija utire neka vlastita korita. Primjerice, korito ekonomije dijeljenja koje najžešće trese hrvatsko taksi tržište. Ugrožava li novi trend klasični pogled na ekonomiju? Je li dijeljenje uskočilo samo kao amortizer krize ili kao trajni trend? Gledatelji imaju priliku doznati u ovotjednom 'Informeru'.


Ekonomija dijeljenja djelomični je odgovor i na globalno trošenje resursa, posebice neobnovljivih poput nafte. Hrvatska sigurno nije naftni eldorado, no za vrijeme političkih igara i prepucavanja Ina se u tišini bavila temeljnim biznisom - istraživanjem i proizvodnjom s domaćih polja. Proizvodnja je u posljednje tri godine porasla čak 40 posto!



One su dio trenda svakog ekonomskog uređenja - kockarnice. Kako je kriza jačala, a standard padao, broj im je, kao i ponuda ufanja u čudo – rastao. Je li barem proračun s njima bio na dobitku? Kakav im je porezni tretman? Kakav status one imaju u drugim zemljama? Sve to i još malo više donosi ekipa 'Informera' u financijskoj priči o kockarnicama.



U 'Informeru' će biti riječi i o Oscarima. Uoči 89. dodjele Oscara novinari emisije donose financijsku showbiz priču iza kulisa glamura i slave. Koje se brojke kriju iza nominiranih filmova i jesu li one iste prije i poslije dodjele? Gdje je granica umjetnosti i gledanosti i kako tu granicu kroji novac? Odgovore donosi ovotjedno izdanje emisije 'Informer'!



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr



 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju