Pogledajte što vas očekuje u večerašnjoj epizodi.

Najbolja šestorka iz prošlog izazova ima priliku osvojiti ovotjedni imunitet i time si osigurati poziciju u top 15 kandidata MasterChefa. Da bi to ostvarili morat će svladati nekoliko veoma zanimljivih, ali izazovnih zadataka.

Među njima će biti pogađanje detaljnog naziva namirnica koje se nalaze u gulašu, trančiranje junetine, kuhanje…. Naučit će nešto novo, ali samo najjači će opstati i ostati do zadnje faze.

''Lijepo je biti u situaciji da se boriš za imunitet'', kaže Matea Alduk. ''Sama činjenica da se borim za imunitet nešto mi znači'', ističe Anita Vuković. ''Stalo mi je do imuniteta jer barem znaš za ovaj tjedan da si još uvijek tu'', objašnjava Lora Cepetić. Imunitet će pokušati osvojiti Ivica Višić, Lucija Davidović, a još jednom se za imunitet bori i Lucija Kerečin.

Kako trančirati prednju četvrt junetine, pokazat će im, kako ih je nazvao chef Damir Tomljanović - dva najpoznatija kvarnerska mesara Dejan i Danijel Čučković. ''Braća Čučković su jako poznati. Budući da sam iz Rijeke čuo sam za njih i znam za njih, tako da mi je bilo jako drago vidjeti ih'', rekao je Leo Jurešić. ''Inače kupujem u njihovoj mesnici i mislim da su super, da jako puno znaju'', kaže Lora. ''Za juneće meso sam najviše učila od mame, ali kad je mama umrla, došla sam kod mesara i rekla da me nauči. On mi je pokazao i ostala sam mu vjerna'', ispričala je Maja Jalšovec koja je nadmetanje za imunitet pratila s galerije.

Nakon što trančiraju junetinu, braća Čučković će objasniti koji se dio trančirane junetine za što koristi. Kandidatima će dati i niz drugih korisnih savjeta: ''Nož mora lijepo kliziti, vi morate upravljati nožem, a ne nož vama. Ne skinuti svu masnoću. Mi mesari kažemo - mast je slast. Nema bacanja, nema škarta, nema ovo nećemo upotrijebiti. Sve je za upotrijebiti''.

Što su kandidatima još savjetovala i pokazala legendarna mesarska braća Čučković, provjerite u večerašnjoj epizodi MasterChefa.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju