Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Broj oboljelih od melanoma je u stalnom porastu, godišnje i do 7 posto. To je jedan od tumora s najvećom ekspanzijom u posljednje vrijeme. Završetak ljetnog razdoblja idealna je prilika za temeljiti pregled kože i usvajanje navika samopregleda! Kako znati postoje li na vašoj koži posljedice, doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

 

Dezorijentiranost, zbunjenost, problem s održavanjem ravnoteže, nepravilnosti u disanju, pa čak i nesvjesticu – sve to uzrokuje pojačan unos alkohola u organizam. Problem je još i veći ako to čine neki od vas u ovim sparnim i vrućim danima. Općenito, o problemu alkoholizma govorimo u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

 

Kardiovaskularne bolesti najčešći su uzrok smrtnosti u cijelome svijetu. Rizik se povećava s lošim životnim navikama, ali i s godinama. Kod muškaraca rizik počinje rasti iza četrdesete, a kod žena iza pedesete godine života. Više o ovoj temi u novom izdanju Zdravlja na kvadrat.

 

Spinalna mišićna atrofija je teška, progresivna neuromuskularna bolest koja se klinički očituje atrofijom mišića i drugim komplikacijama povezanima s bolešću. Obično se dijagnosticira kod djece. No da je život s ovom bolešću moguć pokazat ćemo vam upravo u ovotjednom Zdravlju na kvadrat. Nade uvijek ima, a optimizma ne smije nedostajati.

 

U modi su opet guste obrve lijepog oblika. Kada su obrve pretanke zbog dugotrajnog čupanja, može se napraviti transplantacija dlaka. Najčešće se koristi FUE metoda tako što se s donorske regije transplantira jedna po jedna folikula. Ovaj zahvat dobar je i za popunjavanje ožiljaka. Kako se radi, pogledajte u Zdravlju na kvadrat.

 

Banane su pune vlakana, kalija i vitamina C koji su dobri za zdravlje. Najčešće se ih preporučuje jesti tijekom dijeta jer su odličan saveznik u mršavljenju. No, je li to točno? Tko ih smije, a tko ne smije jesti i jesu li zdravije žute ili zelene banane? Odgovore imamo u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

Emisiju "Zdravlje na kvadrat" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju