U prva četiri mjeseca prikazivanja, ovaj neobičan film zaradio je blizu 60 milijuna eura.

Mortimer 'Mo' Folchart (Brendan Fraser) i njegova dvanaestogodišnja kćer Meggie (Eliza Bennett), dijele veliku strast za čitanjem knjiga. Ono što također dijele je nevjerojatni dar za oživljavanje likova iz knjiga koje čitaju naglas. No kada zlikovac iz jedne bajke otme Megginog oca, djevojčica ga mora po svaku cijenu vratiti. Meggie ima pomoć stvarnih prijatelja te pojedinih likova iz knjiga. Film se temelji na bestseleru spisateljice Cornelije Funke.

Film je sniman u 2 zemlje. Velika većina scena koje snimane u vanjskim prostorima su iz Italije, dok su scene u kojem su likovi u unutarnjem prostoru snimanje većinom u Engleskoj.

Premijera filma je odgađana nekoliko puta. Orginalno je trebao izaći 2007. godine, međutim izašao je godinu kasnije. U Njemačkoj je premijerno prikazan pola godine prije nego u Sjedinjenim Američkim Državama i, naposlijetku, u Engleskoj.

Film 'Srce od tinte' je snimljen prema istoimenoj knjizi autorice Cornelie Funke. Knjiga je originalno napisana na njemačkom jeziku, međutim autorica nije htjela njemačku adaptaciju filma. Autorica je posjetila set nekoliko puta kako bi se pobrinula da je njezina knjiga na platno prenesena na pravi način. 

 

Avanturu 'Srce od tinte' ne propustite pogledati u nedjelju u popodnevnom terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju