Obiteljski posao ugrozi neočekivana kriza koja će dovesti u pitanje i obiteljske odnose.

(At Any Price), SAD, 2012., drama

'Pod svaku cijenu' je američka drama iz 2012.  godine koju je režirao Ramin Bahrani. Film, u kojem glavnu ulogu imaju Dennis Quaid i Zac Efron, izabran je da se natječe za Zlatnog lava, odnosno za glavnu nagradu na 69. Venecijanskom međunarodnom filmskom festivalu, a kasnije je prikazan kao službeni izbor na Telluride film festivalu i Toronto film festivalu 2012. godine.



Mnogi su kritičari nastup Dennisa Quaida u filmu 'Pod svaku cijenu' okarakterizirali kao fantastičn, ali su i posebno pohvalili redatelja Ramina Bahranija i njegovo jedinstveno oko za detalje. Filmski kritičar Roger Ebert dao je filmu četiri od ukupno četiri zvjezdice, a usto je pohvalio Bahranija jer je razvio slojevitu radnju i spretno prenio teme filma. Osim toga, izdvojio je nastup Dennisa Quaida u ulozi „čovjeka s manama i sebičnim vrijednostima, čovjeka koji želi poslovni uspjeh bez obzira na ljudske žrtve“ kao njegov najbolji nastup dotad. Stephen Holden iz časopisa New York Times napisao je kako su Quaidov i Efronov nastup odvukli pažnju od zapleta u radnji i komentirao kako su tim ulogama 'ostvarili pun pogodak u upečatljivom filmu koji ostaje u mislima dugo nakon gledanja'.



GLUME:

Dennis Quaid - Henry Whipple
Zac Efron - Dean Whipple
Kim Dickens - Irene Whipple
Heather Graham - Meredith Crown
Clancy Brown - Jim Johnson
Ben Marten - Brad Johnson
Chelcie Ross - Byron
Red West - Cliff Whipple
Maika Monroe - Cadence Farrow
Sophie Curtis - Aubrey



RADNJA FILMA:

U konkurentnome svijetu moderne poljoprivrede, ambiciozni Henry Whipple (Dennis Quaid) želi da mu njegov buntovni sin Dean (Zac Efron) pomogne proširiti obiteljsko poljoprivredno carstvo. Međutim, Dean želi postati profesionalni vozač automobilskih utrka. Kada otkriju da je obiteljski posao pod istragom, otac i sin gurnuti su u neočekivanu krizu koja prijeti razorom cijele obitelji i dovede njihov odnos na kušnju.



Ne propustite napetu obiteljsku dramu 'Pod svaku cijenu' u nedjelju u 21:10 sati na Novoj TV!



 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju