Ne propustite!

Nova TV u nedjelju, 11. rujna s početkom u 20.15 donosi TV premijeru filmskog megahita "Toma" koji je osvojio srca gledatelja diljem regije i oborio rekorde gledanosti kao najgledaniji film novije domaće kinematografije. Nastao u režiji Dragana Bjelogrlića, koji je poznat po brojnim uspješnicama kao što su "Sjenke nad Balkanom", "Montevideo, Bog te video!" i "Žigosani u reketu", biografski film "Toma" prati uspone i padove Tome Zdravkovića, jednog od najvećih pjevača, boema i umjetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, čiji su buran život raskošno dočarali glumci Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Paulina Manov, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković i drugi.

"Toma" na male ekrane donosi impresionistički portret slavnog pjevača, prikazujući početak i vrhunac njegove slave, odnos s brojnim prijateljima koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije i njegove ljubavi koje su ga inspirirale u stvaranju nekih od najvećih hitova. Pored Tome, film prati i živote poznatih umjetnika tog vremena poput Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih, a radnja se odvija u dvije linije. Dok je prva linija radnje smještena u 1991. godinu, kada Toma započinje prijateljstvo s doktorom koji ga je liječio, druga linija prati njegov život počevši od djetinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić – koje će presudno utjecati na njegovu karijeru, ali i privatni život – do dostizanja neslućene visine popularnosti te dna života.

Od svoje premijere u 2021. godini do danas, "Toma" je postao fenomen novije domaće kinematografije, kako zbog obaranja rekorda gledanosti, tako i zbog velikog interesa javnosti o informacijama iz života najvećeg jugoslavenskog boema koje su punile medijske stupce i preplavile društvene mreže, a „koliko sjećanja stane u pjesmu i koje su pjesme veće od života“ ne propustite otkriti u dirljivoj biografskoj priči ove nedjelje na Novoj TV.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju