„Pokreti su vam tako elegantni, u izvrsnoj ste formi“ - komentirala je Martina

Posljednju epizodu Supertalenta pratilo je 51,7% gledatelja pred malim ekranima. Iz epizode u epizodu interes i oduševljenje publike raste, a u trećoj epizodi, koju je pratila svaka peta osoba u Hrvatskoj, dodijeljen je još jedan zlatni gumb.

Ovoga puta izravan plasman u polufinale osvojila je Tetiana Kundyk koja je izvela zapanjujuću točku balansiranja na žici. Tetiana je pažnju žirija pridobila svojom spretnošću i zahtjevnom koreografijom koja se sastojala od uvježbanih plesno-akrobatskih pokreta. Iako joj je nastup na Supertalentu prvi nakon rođenja sina, Tetiana se u jednom trenutku na žicu popela sa stolicom na koju je zatim sjela i pritom balansirala te izazvala oduševljenje publike.

Nakon nastupa šokirana Maja ju je upitala: „Imate li ljepilo na tabanima ili kako stojite na toj žici?“, a oduševljenje nije krila ni Martina, koja je komentirala: „Ne samo da je divno, nego je zapanjujuće i prekrasno. Pokreti su vam tako elegantni, u izvrsnoj ste formi“. No, Tetianin nastup posebno je oduševio jednog člana žirija. „U Hrvatskoj postoji izraz, kad nekoga pitaš 'kako je bilo?'. Bilo je li-la. No, u ovom slučaju nije bilo tako“, rekao je Bilman i stisnuo zlatni gumb koji je Tetiani osigurao mjesto u polufinalu.

 

Četiri glasa žirija za prolaz osvojila je spektakularna točka Gorana Mitrevskog koji je demonstrirao brojne zanimljive iluzionističke trikove, a atmosferu je doslovno zapalio opasnim hodom po vatri, pri čemu se na pozornicu popeo i Bilman koji je potvrdio da je Goran kroz vatru prošetao bez ijedne ozljede. „Budući da sam sudjelovao u ovoj opasnoj iluzionističkoj točci, meni je to fascinantno“, poručio mu je Bilman nakon nastupa.

Prolaz u daljnje natjecanje s četiri DA izborile su i članice benda Pretty Loud. Osim što su poznate po tome da su one prvi romski ženski hip-hop bend u svijetu, njihov je cilj ohrabriti žene da se bore za svoja prava, a svojim nastupom oduševile su žiri. „Ja sam skoro izgorjela od želje da idem tu gore i skačem s vama. Fenomenalne ste“, rekla je Maja, a pohvalama se priključio i Janko: „Predivne ste, moćne ste. Vaša poruka o ravnopravnosti je poruka koju bi uvijek trebalo slati i za nju se boriti“.

 

Oduševljavajuće plesne pokrete pokazao je uigrani dvojac kojeg čine Matija Smetko i Fran Sekić. Iako su već sudjelovali u Supertalentu, ovoga su puta pokazali nešto sasvim novo, a to su članovi žirija odlučili nagraditi s četiri glasa za prolaz. „Vas dvojica ste apsolutno pokazatelji da je ples jedan odličan talent. Baš onako da vas čovjek odgleda u jednom dahu i apsolutno ste fantastični“, zaključila je Martina.

Poseban talent pokazao je jedanaestogodišnji dječak Noa Pradegan koji je žiriju demonstrirao svoje fascinantno pamćenje. Njegova točka sastojala se od prezentiranja različitih podataka o sportu, a grbovi i članovi nogometnih momčadi bile su samo neke od kategorija na kojima je Noa testirao svoje znanje te osvojio četiri glasa za prolaz.

U trećoj epizodi tri su kandidata pjevačkim nastupom zadivila žiri. Jedan od njih je Jerry Vale, porijeklom iz Venezuele, kojemu se život u potpunosti preokrenuo kada je odvjetničku karijeru u Dubaiju zamijenio pjevanjem na ulici. Nastup na Supertalentu vidi kao posljednju priliku da postane poznati pjevač. „Vjerojatno ste bolji pjevač nego odvjetnik. Ovo je bilo fenomenalno!“, rekla je Maja, a s njezinim se mišljenjem složio ostatak žirija dodijelivši Jerryju prolazne glasove.

Svoj pjevački talent koji joj je omogućio prolaz u daljnje natjecanje pokazala je i Marta Prnjić s pjesmom 'Hallelujah'. „Ja volim poticati talente, čak i kad su oni tek u nastajanju, tako da je to večeras DA“, rekla je Martina priključivši se glasovima ostalih članova žirija.

Vesela i nasmijana djevojčica Tara Skidmore svoje je pjevačke sposobnosti pokazala izvedbom mjuzikla, a svoj je scenski nastup obogatila odgovarajućim kostimom. „Bila si preslatka, takvu dozu optimizma i pozitivne energije dugo nismo imali“, rekla je Maja.

Glazbeno oduševljenje na pozornici priredio je i glazbenik Husejn Bajraktarević izvevši izuzetno zahtjevne ritmove na harmonici, a njegov nastup članovi žirija nagradili su prolazom.

U trećoj emisiji bilo je i onih koji nisu uspjeli izboriti prolaz u daljnje natjecanje. Marina Gazija demonstrirala je meditativni ples koji je naišao na kritike žirija. „Meni je ozbiljno neugodno“, rekla je Maja, a njezinom se mišljenju pridružila Martina dodavši: „Hvala Bogu nisam jedina“.

Prolaz dalje nije izborio ni Daniel Rašić, koji se žiriju predstavio s talentom pisanja pjesama, a u nastupu mu je asistirao Janko koji se na pozornicu popeo da interpretativno pročita jednu pjesmu.

 

Izvor: UMTG
Pružatelj podataka: AGB Nielsen
Ciljna skupina 4+
Period: 10.10.2021.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju